AUR pentru Romania la Jocurile Olimpice de Tineret de la Lillehammer

ediHocheistul român Eduard Cășăneanu a cucerit medalia de aur în concursul de îndemânare, joi seara, în cadrul Jocurilor Olimpice de Tineret (JOT) 2016 de la Lillehammer (Norvegia).

Cășăneanu s-a impus în clasamentul finalei cu 14 puncte, devansându-i pe slovacul Sebastian Cederle, 12 puncte, și pe germanul Erik Betzold, 11 puncte.

Eduard Cășăneanu a ocupat locul al doilea la viteză, a fost al doilea la precizia șutului, primul la agilitate, al patrulea la rapiditatea șutului, cel mai bun la precizia paselor și al treilea la controlul pucului.

Cășăneanu, născut pe 27 ianuarie 2000, la Miercurea Ciuc, a intrat în finală cu al doilea punctaj după faza calificărilor.

Eduard Cășăneanu a adus a doua medalie delegației României la Lillehammer, după medalia de bronz cucerită de Mihaela Hogaș, miercuri, în proba de sprint echipe mixte internaționale la patinaj viteză.

România participă la Lillehammer cu 22 de sportivi români (10 fete și 12 băieți), care vor evolua la nouă discipline sportive, de iarna, până pe 21 februarie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here