Autorităţile, gata de sezonul rece. Până la proba contrarie

Colterm anunță că se continuă pregătirea în vederea demarării în condiții optime a sezonului de încălzire 2022-2023.

”La momentul actual, avem contractată întreaga cantitate de cărbune, estimată pentru sezonul 2022-2023. De asemenea, pentru asigurarea necesarului de gaze naturale, a fost înmagazinată, până în prezent, cantitatea de 22.800 MWh de gaze, din totalul de 40.000 MWh, cât este stabilit de autorități. Au fost încheiate opt contracte pentru achiziția de gaze naturale, pentru cantitatea de 190.165 MWh, cu livrare în perioada noiembrie 2022 – martie 2023, mai fiind încă necesară contractarea cantității de aproximativ 125.000 MWh, pentru care depunem toate diligențele necesare. Suplimentar folosirii cărbunelui și gazului, în vara acestui an, s-a reușit obținerea autorizației pentru arderea de biomasă, astfel că, în prezent, se derulează și procedurile specifice pentru achiziționarea acesteia”, a anunțat Alexandru-Cristian Amza, administrator special Colterm.

Continuă, de asemenea, și lucrările de investiții demarate pe rețelele termice primare și secundare. Astfel, de la data demarării lucrărilor aferente proiectului cu finanțare europeană intitulat „Retehnologizarea sistemului centralizat de termoficare din Municipiul Timișoara în vederea conformării la normele de protecția mediului privind emisiile poluante în aer și pentru creșterea eficienței în alimentarea cu căldură urbană Etapa II” (martie 2021) și până în prezent, au fost executate lucrări pe o lungime de 6.447 metri rețea primară, dintr-un total de 9.067 metri (realizat 71,1 %) și 19.065 metri rețea secundară, dintr-un total de 20.095 metri (realizat 94,87 %).

Aceste lucrări vor continua și în perioada următoare, până la sfârșitul lunii iulie 2023, iar ca atare vor genera unele întreruperi în alimentarea cu energie termică.

Începând de marți, 4.10, va porni sezonul de încălzire 2022-2023, cu mențiunea că se va furniza agent termic pentru căldură la parametrii corelați cu temperaturile exterioare. În situația în care temperaturile diurne vor continua să se mențină ridicate pentru acest interval, se va furniza căldură cu anumite restricții.

1 COMENTARIU

  1. Deci au fost executate lucrari la reteau termica pe 3%? Cu asta se lauda USR? Cred ca ziaristii asta ar trebui sa scrie si nu 9 mii metri. In curand au sa scrie in cm si mm ca sunt mai fain ochiului. Trebuie subliniat ca nici macar nu au terminat ce si-au propus…..vai de ei si de noi!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here