Autosabotare sau sfidare totală? Află unde aruncă lunar Primăria Timișoara aproape 10.000 de euro, bani din bugetul public!

Secretarul coordonator al ALDE Timiș cere sistarea tipăririi Monitorului Primăriei Timișoara. ALDE Timiș, prin consilierii locali Geană Nistor și Dorel Bogluț, a depus încă de anul trecut la Primăria Timișoara o propunere de Hotărâre de Consiliu Local prin care solicita sistarea publicării ziarului Monitorul Primăriei pe perioada de precampanie electorală și campanie electorală. Motivul e simplu: în acest ziar e vizibilă și extinsă pe pagini întregi propaganda actualului primar.

ALDE Timiș a solicitat supendarea publicării Monitorului Primăriei începând cu data de 01.01.2016, mai exact cu șase luni înainte de alegerile locale. De atunci și până astăzi, documentul zace probabil printr-un sertar sau pe vreun raft din interiorul instituției.“La o analiză simplă, fără să ai studii de specialitate în domeniul jurnalistic, se poate observa clar faptul că acest ziar, pentru care timișorenii plătesc lunar aproape 10 mii de euro din propriile buzunare, nu este altceva decât o propaganda mascată a actualei administrații, nicidecum o publicație de informare obiectivă și imparțială, așa cum ar trebui să fie ea, din moment ce este finanțată din bugetul public al Primăriei Timișoara. Mai mult decât atât, în acest așa-zis ziar de informare al timișorenilor apar evenimente care deja au avut loc și care au apărut oricum în toată presa locală. În prezent, costurile de tipărire și distribuire a Monitorului Primăriei se ridică la aproape 10.000 de euro/lună”, susține secretarul coordonator al ALDE Timiș, Marian Cucșa.

În plus, Marian Cucșa consideră că prin aceste fapte, “primarul Nicolae Robu sfidează cu nonșalanță pe de-o parte solicitarea unor consilieri locali, iar pe de altă parte se autosabotează, pentru că ziarul ajunge într-un final să fie aruncat în natură, cu toate că o firmă încasează bani frumoși pentru distribuția acestui așa-zis ziar al timișorenilor”.

Costuri din buzunarele timișorenilor: 9400 euro/lună cu TVA inclus – pentru tipărirea și distribuția Monitorului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here