Autoturisme de150.000 de euro furate din străinătate de doi timișeni, confiscate de polițiști

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au indisponibilizat două autovehicule de lux care figurau sustrase din străinătate, a căror valoare este estimată la 150.000 de euro. În zilele de 17 și 18 august, în urma investigațiilor efectuate, polițiștii timișeni au depistat pe raza municipiului Timișoara două autovehicule de lux care figurau sustrase în cursul lunii august din Germania, respectiv Olanda.

Vehiculele au fost depistate în posesia unor bărbați de 35 și 25 de ani, din Timișoara, respectiv localitatea Coșteiu, județul Timiș. Valoarea acestora este estimată la 150.000 de euro. În ambele cauze a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire, procedându-se la indisponibilizarea vehiculelor până la finalizarea cercetărilor.

auto furat

Pentru prevenirea furturilor de autovehicule, polițiștii recomandă:

La coborârea din autoturism, scoateţi cheia din contact, chiar daca veţi lipsi pentru un timp foarte scurt.

Furtul unui autoturism cu cheile lăsate în contact durează doar câteva secunde. Dacă obişnuiţi să parcaţi autoturismul în curte sau garaj, nu lăsaţi cheile în contact atunci când coborâţi pentru deschiderea porţilor!

Certificatul de înmatriculare şi cartea de identitate ale autoturismului NU trebuie păstrate în interiorul vehiculelor. În cazul unui furt, asiguratorul CASCO nu vă despăgubeşte dacă nu prezentaţi cele două documente în original şi ambele chei ale autoturismului.

Parcaţi autoturismul astfel încât să fie vizibil din locuinţa dumneavoastră şi pe cât posibil în locuri iluminate şi cât mai circulate!

Montaţi un sistem de alarmă antifurt şi schimbaţi imediat sistemele de siguranţă ale autoturismului,dacă aţi pierdut sau v-au fost sustrase cheile acestuia! Nu păstraţi dublura cheii de contact în sertarul de la bord!

Anunţaţi imediat Poliţia dacă v-au dispărut plăcuţele cu numărul de înmatriculare ale vehiculului!

Montarea unui sistem GPS în locuri ascunse din autoturism poate ajuta la localizarea maşinii în cazul în care aceasta este sustrasă. Sistemul trebuie să fie monitorizat de o firmă de specialitate, iar în cazul în care autoturismul a fost sustras, apelaţi Poliţia pentru localizare şi deplasare în zona în care se află acesta!

În situaţia în care aţi devenit victima unui furt de auto, iar autorii v-au contactat cu propunerea de a plăti o sumă de bani în schimbul recuperării, nu vă angajaţi în acest schimb pe cont propriu!

Apelaţi la poliţiştii specializaţi, care vor acţiona profesionist pentru recuperarea autoturismului şi prinderea autorilor! În caz contrar, riscaţi atât pierderea banilor, cât şi să nu recuperaţi autoturismul.

Păstraţi separat cheile locuinţei de cheile maşinii. Riscaţi să vă pierdeţi atât maşina cât şi lucrurile din casă!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here