BANAT AGRALIM – cea mai mare expoziție din vestul țării, din domeniul agriculturii, și-a deschis astăzi porțile!

Universitatea de Științe Agricole împreună cu Camera de Comerț din Timiș organizează în perioada 24 – 26 mai, în Campusul USAMVBT din Timișoara, cea de-a 17-a ediție a expoziției BANAT AGRALIM.

Manifestarea este organizată în colaborare cu Academia de Științe Agricole și Silvice „Gheorghe Ionescu-Șișești” – Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare Agricolă Lovrin, cu sprijinul Consiliului Judeţean Timiş, al Primăriei Municipiului Timișoara și al unor asociații profesionale de profil.

Tematica Expo Banat Agralim vizează promovarea şi evidenţierea performanţelor din domeniile: agricultură, creșterea animalelor, industrie alimentară și ambalaje, produse ecologice, cinegetică, cercetare-inovare-extensie universitară-finanțare, produse tradiționale.

Pe durata celor trei zile, publicul profesionist va putea participa la demonstrații „în câmp” cu mașini și utilaje agricole, prezentări de firmă și produs, seminarii cu tematică specifică. Pentru publicul larg, se organizează concursuri de echitație și dresaj canin, show-uri gastronomice, momente artistice.

Expozanții sunt alături de noi în număr foarte mare și vor fi din ce în ce mai mulți ca reprezentare, suntem convinși de acest lucru. Cercetarea, practic, încununează activitatea de educație care are loc în universitatea noastră. Astăzi, mâine și poimâine se întâlnesc rezultatele cercetării cu producătorul. Se pot vedea efectele cercetărilor și realmente rezultatele de aici, de pe campurile acestea, si de peste tot din tara, evident, cu finalitate pe mesele noastre, ale romanilor. Cercetarea este foarte importantă, iar noi ca universitate vrem să creștem amploarea acestui eveniment. E important să se înțeleagă investiția în cercetare și beneficiile pe care le aduce pentru poporul român. Mă bucur că se întâlnesc astăzi educația, cercetarea și producția. Încurajăm aceste lucruri, ca universitate de prestigiu la nivel național și nu numai, suntem alături de producători”, a spus în deschidere. Cosmin Popescu, rectorul USAMVBT.

Este un eveniment de referință în zona de vest a țării. Împreună cu Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului, am încercat și de această dată, pentru o ediție specială, în care să fie împreună știința, practica și arta, pentru a face o agricultură inteligență. Banat Agralim a devenit, de-a lungul anilor, cel mai important și emblematic din sectorul agricol din vestul țării”, a spus Florica Chiriță, președintele executiv al CCIA Timiș.

Organizatorii s-au străduit ca această nouă ediție a Expo Banat Agralim să aducă împreună științele vieții, iar expozanții vor încerca să demonstreze din plin acest lucru.

Program de vizitare: vineri și sâmbătă între orele 10.00 – 20.00, duminică între orele 10.00 – 18.00.

Intrarea este liberă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here