BanatAgralim a adus împreună științele vieții, în Anul Centenarului Marii Uniri!

În perioada 8 – 10 iunie 2018, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului “Regele Mihai I al României” din Timișoara, sub egida Ministerului Cercetării și Inovării, în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Consiliului Judeţean Timiş și Primăria Municipiului Timișoara, cu sprijinul Direcției pentru Agricultură Județeană Timiș, Camerei Agricole a Județului Timiș, Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Timiș, Oficiului Județean de Zootehnie Timiș, Asociației Producătorilor de Cereale și Plante Tehnice Timiș, Asociației Crescătorilor de Vaci cu Lapte Timiș, Asociației Crascătorilor de Bovine „Narcisa” Timiș, AJOC – Ovis Banatim, Asociației Crescătorilor de Ovine OVITIM Miorița Coștei Timiș, au organizat cea de-a 16-a ediție cu participare internațională a Expo BanatAgralim.

Manifestare expozițională devenită tradițională, de referinţă pentru sectorul agricol și domeniile conexe din vestul țării, Expo Banat Agralim a reunit peste 150 de expozanți din țară și străinătate – producători, distribuitori, fermieri, reprezentanțe în România ale unor branduri renumite, firme, meșteșugari, organizații și instituții de profil, care și-au prezintat produsele și serviciile din domeniul agro-alimentar, creșterea animalelor, producerea și distribuția de mașini și utilaje agricole și horticole, alimentație publică, măsurători terestre și cadastru, altele. Tematica expoziției a vizat promovarea şi evidenţierea performanţelor din domeniile: agricultură, creșterea animalelor, industrie alimentară și ambalaje, produse ecologice, cinegetică, cercetare-inovare-extensie universitară-finanțare, produse tradiționale.  Pe durata celor trei zile, publicul profesionist a putut participa la demonstrații „în câmp” cu mașini și utilaje agricole, prezentări de firmă și produs, seminarii cu tematică specifică. Pentru publicul larg, au fost organizate concursuri de echitație și dresaj canin, show-uri gastronomice, momente artistice, tombolă.

La evenimentul inaugural, au participat înalți oficiali din Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Ministerul Cercetării și Inovării, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Ministerul Culturii, parlamentari de Timiș, oficiali ai administrației publice centrale, regionale și locale, corpul diplomatic acreditat la Timișoara, personalități ale mediului academic și de cercetare, asociații profesionale, firme, delegații de afaceri străine, mass media. Prin parteneriatul de colaborare al CCIAT cu entități din Serbia, CCI Kikinda a fost prezentă cu un stand colectiv.

Prezent și la această ediție la festivitatea de inaugurare a Expo Banat Agralim, Petre DAEA, Ministrul Agriculturii, a declarat: „În primul rând îngăduiţi-mi să dau salutul de respect tuturor făuritorilor de hrană din România, acelora care sunt prezenţi aici, acelora care sunt prezenţi în câmp. Astăzi, în România se recolteaza la orz, astazi în Romania fermierii reîsămânţează acolo unde natura nu a fost alături de dorinţele lor. Acum fermierii sunt în zootehnie, acum procesatorii sunt în industria alimentară, acum, aici, pe un platou al ştiinţei, o parte dintre cei care plămădesc pâinea ţării, şi-au dat întâlnire pentru a transmite respectul faţă de muncă, pentru a transmit respectul faţă de cadrele didactice care au lucrat şi lucreaza aici, cărora vreau să le aduc salutul de recunoştinţă din partea unui absolvent al Institutului Agronomic din Timişoara. Vă felicit pentru tot, în primul rând vă felicit pentru organizare, vă felicit pentru prezenţă, preşedintele Consiliului Judeţean care toti timpul aici şi în Parlamentul României este alături de dumneavoastră pentru a da acea încredere necesară actului de construcţie, de promovare a noului în acest domeniu. Astăzi, aici, în prezenţa dumneavoastra iată că o parte din cei care au misiunea să conducă acest domeniu şi-au făcut timp pentru a fi la faţa locului, acolo unde dumneavoastra şi noi cei care putem şi trebuie, cei care suntem chemaţi să rezlvam problemele ţării, suntem chemaţi să facem transferul de cunoştinţă, punând pe platoul de exprimare utilaje, substanţe, soiuri, tehnologii, totul la vedere astfel încat să aibă expresia necesara astfel încât fiecare dintre noi sa ne mobilăm din punct de vedere al cunoştintelor, dar în acelaşi timp să ne antrenăm pe culoarul de realizare a producţiilor în Ţara Românească”.

Panglica inaugurală a fost tăiată de Prof. dr. ing. Cosmin-Alin POPESCU – Rector USAMVB, Stana STOIANOV – Director Direcția Relații Economice cu Mediul de Afaceri a CCIA Timiș, Domnul Petre DAEA – Ministrul Agriculturii, Dl. Ciprian PREDA – Secretar de Stat în Ministerul Cercetării și Inovării, Dl. Radu Codruț ȘTEFĂNESCU – Președinte-Director General al Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară, din cadrul Ministerului Dezvoltării și Administrației Publice și Fondurilor Europene și Domnul Călin Ionel DOBRA – Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.