Bănățenii, invitați la o degustare de vin la Vârșeț. Începe Festivalul Internaţional VINOFEST

Să curgă vinul în pahare în weekend! Bănățenii sunt invitați la cea de-a XI-a ediţie a Festivalului Internaţional al Vinului VINOFEST, care va avea loc la Vârşeţ. Regiunea este recunoscută de sute de ani ca fiind producătoare de vinuri de calitate si se vor putea degusta peste 300 de sortimente.

Vor fi prezenți, pe lângă viticultori din Serbia, producători din România, Ungaria, Slovenia, Muntenegru, Cehia, Slovacia și Muntenegru. Mai exact, peste 60 de participanţi se vor reuni vineri și sâmbătă la Vârşeţ. Astfel, va fi organizat un concurs în urma căruia va fi desemnat cel mai bun vin, vor avea loc expoziţii cu degustarea şi vânzarea, iar cei interesaţi vor putea vizita Cula Vârşeţului.

Potrivit organizatorilor, timişenii vor avea parte de oferte speciale. Aici pot vizita trasee turistice, cramele și cula din Vârșeț, renovată anul trecut. Vizitarea centrului Vârşeţului cu ghid şi intrarea la cele două muzee din oraş şi biserica Sfântul Nicolae va costa 3,5 euro. În plus, pentru o plimbare pe drumul vinului Vârşeţ –Guduriţa şi o degustare de vin în trei crame veți achita 9 euro. Dacă doriţi să serviţi şi masa de prânz, atunci tariful va fi de 15 euro de persoană. Podgoria Vârşeţ are o capacitate de stocare în vinotecă de 3420 de vagoane.

Festivalul VINOFEST este realizat în parteneriat cu Primaria Vârşeţ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here