(FOTO) Bărbat lovit în cap de o bucată mare de tencuială desprinsă de pe o clădire

Atenție, cade tencuiala! Un bărbat a ajuns în stare gravă la spital după ce o bucată mare de tencuială s-a desprins de pe o clădire istorică.

Totul s-a petrecut în această după-amiază pe strada Colonel I. Enescu din Timișoara, zona Piata 700. Omul trecea prin zonă pe trotuar, când o bucată din zid s-a prăbușit peste el. Câțiva trecători au sunat de urgență la 112. La fața locului a ajuns un echipaj al Ambulanței Timiș, care i-au acordat victimei primul ajutor, apoi au transportat-o la spital pentru îngrijiri medicale.

Clădirile neîntreținute, pe lângă faptul că dau un aspect inestetic orașului, pot prezenta și pericole pentru cetățeni atunci când elemente de ornament sau bucăți din fațadă se desprind. Autoritățile locale au lansat în urmă cu mult timp o campanie de notificare a proprietarilor de clădiri istorice, prin care le cereau acestora să inițieze demersurile pentru a-și repara clădirile. Se pare că unii încă ignoră avertismentele autorităților.

Proprietarii de clădiri istorice vor fi amendaţi din nou dacă nu își întrețin imobilele. Sancțiunile sunt usturătoare, 8000 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here