BC Timisoara joaca cu trofeul pe masa! LEII vor sa castige Cupa la Pitesti

cupa_romaniei_baschet_program_1388151365

Castigatori ai Cupei Romaniei in 2010, alb-violetii de la BC Timisoara vor un nou trofeu. Pentru asta au nevoie de doua partide perfecte in Trivale, acolo unde se desfasoara turneul Final 4 al competitiei. Elevii lui Dragan Petricevic au mai fost in semifinale in 6 din ultimii 9 ani, iar experienta acumulata i-ar putea ajuta acum!

Turneul final al Cupei României la baschet masculin – ediția 2015 se desfășoară pe 2 și 3 aprilie la Pitești. Evenimentul reunește patru echipe: BCM U din localitate, CSU Atlassib sibiu, BC Mureș, respectiv BC Timișoara.

Interesant este că ultima echipă care a câștigat Cupa României în calitate de organizatoare a Final Four-ului este CSU Asesoft Ploiești. Acest lucru s-a întâmplat în anul 2009. De atunci nicio altă echipă nu a reușit să cucerească trofeul din postură de gazdă.

Patru din cele cinci ediții organizate de la ultimul triumf al amfitrionilor s-au desfășurat în fieful unei protagoniste, iar una dintre ediții s-a desfășurat într-o locație neutră.

Evenimentul organizat pe teren neutru a fost găzduit la Sibiu, fiind câștigat de BC Timișoara (la acea vreme BCM Elba), în anul 2010. Ulterior s-au consemnat înfrângeri pe linie pentru formațiile gazdă.

Între 2011 și 2014, amfitrionii au pirdut de fiecare dată în semifinale. Mai mult decât atât, în aceste patru cazuri echipa care a câștigat semifinala în fața gazdelor a mers până la capăt, reușind să cucerească trofeul. Așadar, marele semn de întrebare este dacă BCM U Pitești va putea să oprească această serie de patru ediții consecutive în care gazda pierde în semifinale în fața echipei care ajunge să câștige trofeul.

Sa speram ca istoria se va repeta, iar BCT va reusi sa aduca pe Bega Cupa Romaniei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.