Polițiștii continuă activitatea pentru prevenirea și combaterea conducerii autovehiculelor sub influența băuturilor alcoolice și a substanțelor psihoactive la volan, totodată, informând participanții la trafic cu privire la recentele modificări ale Codului Penal referitoare la consecințele legale ale consumului de alcool/ droguri de către conducătorii auto.

Potrivit noilor reglementări, persoana care conduce un autovehicul sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive ori fără a deține permis de conducere și comite un accident de circulație soldat cu decesul victimei, va fi condamnată la închisoare cu executare.

La data de 12 august, în jurul orei 23:21, poliţiştii Serviciului Rutier, au oprit, în trafic, pe Splaiul Tudor Vladimirescu, din Timișoara un autoturism condus de bărbat în vârstă de 34 de ani. În urma testării cu aparatul Drugtest, a rezultat faptul că acesta se afla sub influența substanțelor psihoactive, respectiv THC. În continuare, polițiștii l-au condus la spital în vederea prelevării mostrelor biologice. A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive.

La data de 13 august, în jurul orei 01:45, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control pe strada Macin, din municipiul Timișoara, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 40 de ani. În urma testării cu aparatul Drugtest, a rezultat faptul că acesta se afla sub influența substanțelor psihoactive, respectiv THC. În continuare, polițiștii l-au condus la spital în vederea prelevării mostrelor biologice, însă conducătorul autoturismului a refuzat recoltarea. A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuz de la prelevarea mostrelor biologice.

La data de 14 august, în jurul orei 09:10, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control în localitatea Săcălaz, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 62 de ani. În urma testării cu aparatul alcooltest, a rezultat faptul că acesta se afla sub influența substanțelor băuturilor alcoolice, având o alcoolemie de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat. În continuare, polițiștii l-au condus la spital în vederea prelevării mostrelor biologice. A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

Articolul precedentMai puţin de o lună până la Festivalul Internaţional George Enescu
Articolul următorSeri superbe de vară la Muzeul Apei, în 18-20 august

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.