Bilanţul şedinţei ATOP: Mai puţine infracţiuni stradale în 2017 faţă de anul precedent, dar mai multe accidente mortale

Evoluția situației operative și principalele activități desfășurate la nivelul Poliției municipiului Timișoara în anul 2017 a fost principala temă a ședinței Autorității Teritoriale de Ordine Publică de astăzi. Au fost prezentate informații privind ariile de intervenție, și anume: siguranța cetățeanului și evoluția fenomenului infracțional, criminalitatea stradală, siguranța traficului rutier, siguranța în școli, criminalitatea contra patrimoniului, dar și privind prioritățile de acțiune.

Astfel, șeful Inspectoratului de Poliție Județean Timiș, Alin Petecel, a subliniat că la nivelul Poliției municipiului Timișoara în 2017 au fost înregistrate 1012 infracțiuni stradale, cu 180 de fapte mai puțin decât în anul precedent.

În ceea ce privește siguranța traficului rutier, “la indicatorii supuși evaluării pe raza de competență a Poliției Municipiului Timișoara s-au înregistrat creșteri la numărul persoanelor decedate ca urmare a accidentelor rutiere 27 (+7) și au scăzut numărul accidentelor de circulație cu urmări grave 139 (-2) și numărul răniților grav 129(-9)… În perioada analizată, efectivele biroului au efectuat 198 (+22) acțiuni punctuale care au vizat principalele cauze generatoare de accidente, ocazie cu care au fost constatate 846 (-3) infracțiuni la regimul circulației, 16604 (+86) contravenţii, au fost reţinute 1907(-444) permise de conducere şi 306 (-56) certificate de înmatriculare.”, se arată în raportul IPJ Timiș.

La nivelul municipiului Timișoara și comunelor arondate sunt înregistrate 142 de unități de învățământ preuniversitar în care, în 2017, au fost înregistrate 26 de infracțiuni.

Membrii Autorității Teritoriale de Ordine Publică Timiș au aprobat, în unanimitate, informarea realizată de șeful Inspectoratului de Poliție Județean Timiș, Alin Petecel.

S-a stabilit ca următoarea ședință ATOP să aibă loc în luna mai, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here