Regulamentul finanțării bisericilor în 2017 cu bani de la bugetul județului a fost unul dintre cele 18 proiecte aflate pe ordinea de zi a ședinței de plen a Consiliului Județean Timiș.

Potrivit proiectului, cultele trebuie să îndeplinească o serie de condiții pentru a primi fonduri. Totodată să justifice cheltuirea banilor, spune șeful CJ.

Noi am aprobat în plenul din 20 martie suma de două milioane lei pentru culte, pentru lucrări de investiții. Astăzi am aprobat regulamentul privind cheltuirea acestor bani. Este un regulament în care se specifică pașii pe care îi au de făcut cultele cu solicitări, fișe de proiect și cei care vor primi bani în plenul următor vor avea obligațiile de a primi decontul. Sunt niște criterii conform repartizării procentului de enoriași la nivelul județului, solicitărilor și bineînteles analiza anului 2016, dacă au decontat banii pe care i-am alocat la nivelul anului 2016”, a explicat președintele CJ, Călin Dobra.

 

Articolul precedentTaberele de vacanţă Chevereşu Mare şi Poieni Strâmbu intră în posesia CJ Timiș
Articolul următorCălin Dobra: “Solicit de urgență Casei Județene de Asigurări de Sănătate Timiș deblocarea sumelor restante către Spitalul de Boli Infecțioase”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.