Bogdan Nanu și-a dat demisia, în această dimineață, din funcția de director general interimar al Colterm. Primarul Dominic Fritz spune că s-a întâlnit cu Nanu, în această dimineață, care l-a informat că și-a prezentat demisia. 

L-am cunoscut pe Bogdan Nanu după ce am devenit primar, când s-a oferit să ajute în situația incredibil de dificilă pe care am găsit-o la Colterm. Prestația lui profesională în ultimele luni a fost ireproșabilă. A venit cu soluții atunci când căldura în oraș era să se oprească pentru că Colterm nu a putut să-și plătească facturile.  A început procedura de concordat preventiv care ar putea să salveze compania de la insolvență și faliment. A reușit să reclădească încrederea creditorilor. Îi mulțumesc pentru asta”, a spus Dominic Fritz.

Edilul spune că nu a știut nimic despre condamnarea penală a lui Nanu și a aflat cu stupoare din presă.

”Dar revelațiile despre greșelile pe care le-a făcut acum 20 de ani, greșeli din domeniul în care acum profesează, au compromis tocmai încrederea pe care a construit-o. Am aflat, cu aceeași consternare ca și voi, din presă de acest trecut al lui Bogdan Nanu. El a plătit pentru greșelile lui și a învățat din ele. Dar, indiferent cât de profesionist și de bună credință este, nu mai există credibilitatea necesară pentru a fi la cârma procesului de schimbare de care este nevoie. El este conștient de asta. Tocmai pentru că sunt atât de multe umbre și îndoieli în jurul companiei Colterm, ea trebuie condusă de un profesionist deasupra oricăror umbre și îndoieli”, spune edilul.

Dominic Fritz a mai spus: ”Subliniez că situația actuală este extrem de periculoasă pentru viitorul orașului nostru. O spun foarte răspicat: procedura de concordat preventiv, soluția pe care pregatit-o Bogdan Nanu, trebuie să meargă înainte, indiferent cum se numește directorul. Concordatul este un contract negociat cu creditorii principali care ne va permite eșalonarea datoriilor de 310 milioane de lei ale societății de termoficare. Fără concordatul preventiv Colterm poate să intre în orice zi în insolvență, situație care ar afecta încălzirea și apa caldă în 50.000 de gospodării, spitalelor și școlilor din Timișoara”.

Municipiul Timișoara are datorii la Colterm de peste 160 milioane de lei. Dacă Colterm intră în insolvență, conturile Primăriei pot fi blocate, ceea ce ar înseamnă că multe investiții și servicii publice s-ar opri. ”Dacă pică Colterm, pică și Primăria Timișoara”, a mai spus Fritz.

Dacă Colterm reușește să încheie concordatul cu creditorii, va avea timp 3 ani pentru a găsi o cale spre profitabilitate.

La sfârșitul săptămânii viitoare, se va încheia licitația pentru firma care va însoți și monitoriza negocierile pentru o ieșire din criză prin concordat, proces în care compania se angajează la un plan ambițios de restructurare.

 

Articolul precedent2.550 de cazuri noi de coronavirus, în ultimele 24 de ore! Alți 77 de oameni au murit și 973 sunt la terapie intensivă
Articolul următorDoi dintre percuționiștii de marcă ai trupei Sistem se alătură proiectului educațional Pavilion Muzical, dezvoltat de Tribul Artistic

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.