Butoi pentru vin – cum depozitezi mustul in cele mai bune conditii

Mustul iubit de copii se transforma in doar cateva zile in bautura preferata de catre adulti. Procesul de fermentare necesita o atentie sporita la detalii, de la soiul strugurilor la recipientele de depozitare, iar gusturile si aromele nu vor inceta sa impresioneze prin savori aparte. De-a lungul timpului, tehnicile s-au schimbat, producatorii au adoptat inovatiile momentului, iar acest lucru se observa si in simplele butoaie de vin folosite pentru depozitarea lichidului.

Cand iti doresti sa produci vin de cea mai inalta calitate nu este suficient sa ingrijesti via, sa o culegi si sa storci strugurii pana la ultima picatura. Ultimul pas din proces poate sa faca de cele mai multe ori diferenta si tocmai din acest motiv trebuie sa iti indrepti atentia catre optiunile de depozitare pe care le ai la dispozitie. De la plastic la sticla, vinul tau se va forma intr-un mediu sigur, in care aromele isi vor face de cap iar produsul final nu va intarzia sa apara pe mese.

Butoi vin – ghid de depozitare de la A la Z

In cele mai multe cazuri, vinul capata toate aromele in procesele de fermentare si maturare. La acestea contribuie in mod direct si recipientele in care se depoziteaza lichidul, aducand in acest mod un plus de valoare si personalitate produsului. Pentru rezultate menite sa impresioneze toti invitatii si sa dea peste cap papilele gustative, iata de ce aspecte sa tii cont atunci cand te afli in ultimul proces de productie, mai exact cel de depozitare.

Alege cu atentie materialul butoiului de vin

In functie de nevoile si de preferintele tale, pe piata se regasesc o serie de recipiete confectionate din mai multe materiale. Cele mai cunoscute sunt cele din lemn, plastic, fibra de sticla si sticla si fiecare vine la pachet cu o serie impresionanta de avantaje.

Butoi vin plastic avantaje:

Pret semnificativ mai redus.

Calitate garantata pentru un timp indelungat.

Material usor si de calitate.

Butoi vin lemn avantaje:

Gusturi autentice, cu note lemnoase care confera personalitate.

Rigiditate.

Perfect pentru maturare, fermentare si depozitare.

Butoi vin sticla avantaje:

Usor de curatat.

Mediu sigur si lipsit de bacterii.

Calitate superioara.

Nu necesita spatiu prea mare de depozitare.

Butoi vin fibra de sticla avantaje:

Usor de manevrat.

Prezinta un sistem etans.

Rezistenta la socuri si la alti factori mecanici.

Ingrijeste tot timpul recipientele

Fie ca vorbim despre plastic, lemn, fibra de sticla sau sticla, igiena trebuie sa isi faca simtita prezenta si in cadrul acestor obiecte. Prin curatare atenta si efectuata in mod constant, bacteriile nu vor avea cum sa se dezvolte, iar durata de viata a butoaielor va creste. Depunerile nu vor degrada rezistenta materialelor si in acest fel investitia facuta poate fi privita ca una de lunga durata.

Alege volumul optim pentru tine

Nu in ultimul rand, indiferent de materialul ales ai la dispozitie o gama variata de volume special concepute pentru productia ta de vin. Acum ai ocazia mai mult ca niciodata sa iti calculezi in detaliu cantitatea de lichid si sa achizitionezi recipientul potrivit pentru depozitare.

Butoi vin, elementul care contribuie la magia din pahare

Un vin bun se recunoaste inca de la prima inghititura. Papilele gustative vor da in mod cert verdictul, iar gusturile si aromele se vor intrece in savori. In cazul in care esti pasionat de vin si te consideri un mic producator, cei de la regalfermierul.ro iti pun la dispozitie o serie de produse potrivite pentru activitatea ta. Calitatea este asigurata, iar investitia pe care o vei face va fi una de lunga durata. Vinul tau va atinge un grad superior de calitate si se va ridica la nivel de arta cu ajutorul butoaielor de vin de pe site!

Daca ai nevoie si de alte produse din aceasta arie de activitate, tot la Regal Fermierul poti gasi si folie solarii, plase de umbrire, folii mulci si chiar fungicide.

Alege intelept!

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here