Calificare miraculoasă! Poli îşi bate în sfârşit fratele, Rapid

poli - rapid 2-0
Echipele Politehnica Timisoara (echipament alb-violet) si Rapid Bucuresti s-au intalnit intr-o partida contand pentru optimile Cupei Romaniei la fotbal, partida disputata pe stadionul Dan Paltinisanu din Timisoara, joi, 28 octombrie 2021. SEBASTIAN TATARU / MEDIAFAX FOTO

Politehnica a câştigat cu 2-0 (1-0) jocul cu FC Rapid din optimile de finală ale Cupei României. Golurile calificării alb-violete pe arena „Dan Păltinişanu” au fost semnate de Erik Gerbi şi Octavian Ursu.

Alb-violeţii au început jocul determinaţi şi au deschis scorul în minutul 21. Doru Andrei a pătruns pe interior în terenul advers, i-a pasat pe jos în careu lui Erik Gerbi iar atacantul italian a trimis în poartă la colţul lung. Giuleştenii au avut apoi mai multe acţiuni la poarta lui Harrison. Cea mai periculoasă fază a primei părţi avută de oaspeţi a venit în minutul 42, în urma unui corner deviat de Stahl cu capul în bara din stângă australianului, care a reţinut apoi balonul.

După pauză rapidiştii au presat şi au avut şansa egalării, dar Harrison a intervenit în două rânduri în câţiva metri la încercările lui Sefer de a relua în plasă (min. 68). Apoi, la două minute distanţă, Octavian Ursu a găsit plasa pentru a doua oară pentru Politehnica, cu un şut la colţul lung după o pasă excelentă pe culoar de la acelaşi Doru Andrei.

Băieţii lui Nicolae Croitoru au gestionat bine finalul de joc şi echipa noastră a făcut pasul în sferturile competiţiei! Fază care se va desfăşura în jurul datei de 1 decembrie. Pentru Politehnica urmează duminică, de la ora 13.00, duelul de campionat cu Unirea Dej, în deplasare.

După 4 înfrângeri şi o remiză, Poli în sfârşit a reuşit o victorie în faţa Rapidului, după zece ani de la o altă victorie a alb-violeţilor din postură de divizionară secundă, atunci în faţa Stelei.

Politehnica: Harrison – Sofran, Mera (cpt.), Scutaru, Pamfile – Lazăr, Ignea – D. Radu (71, Bocşan), Ursu (89, Haţegan), D. Andrei – Gerbi (90+2, Zaluschi). Pe bancă: Păduraru – Moţiu, S. Costea. Antrenor: Nicolae Croitoru.

Rapid: Drăghia (cpt.) – Carnat, Dandea (72, B. Barbu), Nastos, Florică (84, Demici) – Albu, Moise – R. Ilie (63, D. Grigore), Alami, Stahl – Marzouk (46, Sefer). Pe bancă: H. Moldovan – Cr. Ignat, Despa, S. Iosif, Săpunaru. Antrenor: Mihai Iosif.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here