Călin Dobra, lămuriri despre situația creată pe stadionul Dan Păltinișanu

Meciul de rugby dintre Timisoara Saracens RCM UVT si Femi-CZ Rugby Rovigo, contand pentru Turneu calificare Challenge Cup - Grupa B / 3, pe Stadionul Dan Paltinisanu sambata 12 decembrie 2015. SEBASTIAN TATARU / SPORTPICTURES

Președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, a avut în această dimineață o întâlnire cu reprezentanții Direcției de Prestări Servicii din cadrul CJT și Direcției de Patrimoniu. Acesta a solicitat lămuriri legate de evenimentul de sâmbătă, când meciul de rugby dintre Timișoara Saracens și Stade Francais nu s-a putut desfășura.

În cursul săptămânii trecute, în 11 ianuarie, Clubul Sportiv Municipal Timișoara a depus la Consiliul Județean Timiș o solicitare pentru închirierea stadionului “Dan Păltinișanu”. În aceeași zi, reprezentanții CJT au informat SCM Timișoara că responsabilitatea curățării suprafeței de joc aparține clubului, iar acesta, printr-o adresă semnată de directorul Radu Țoancă, a dat asigurări că vor fi îndeplinite condițiile pentru buna desfășurare a partidei. “Este foarte important de menționat că, în acest moment, există o reală problemă legată de instalația de încălzire a terenului de joc. Mai exact, aceasta a fost achiziționată de clubul ACS Poli Timișoara, însă nu a fost plătită în totalitate, astfel că nu s-a putut face recepția lucrării. Consiliul Județean Timiș, deși este proprietar al stadionului “Dan Păltinișanu”, nu are cadru legal pentru a recepționa lucrarea instalației de încălzire, iar nimeni nu va putea beneficia de ea atâta timp cât clubul ACS Poli Timișoara nu o va achita”, au transmis reprezentanții CJ Timiș.

Consiliul Județean Timiș, în calitate de proprietar al celui mai mare stadion din vestul țării, va întreprinde în perioada următoare toate demersurile pentru buna desfășurare a competițiilor sportive și nu va intra, prin reprezentanții săi, în niciun război al declarațiilor cu alți decidenți locali. Considerăm inutilă și neserioasă o eventuală discuție prin intermediul Facebook pe tema statutului juridic și patrimonial al stadionului “Dan Păltinișanu”.

Dialogul instituțional reprezintă singura formă prin care se pot debloca anumite probleme, indiferent de domeniul în care acestea apar.

(Foto arhivă)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here