Camera de Comerț, Industrie și Agricultură din Timiș a semnat astăzi un parteneriat de afaceri româno-portughez.

Astăzi la sediul CCIAT a fost prezentă o delegație a oamenilor de afaceri din Portugala, compusă din reprezentanți a patru companii și trei asociații centrate pe activități în domeniul textilelor și domenii conexe.

Acordul de astăzi vine ca urmare a unei întâlniri ce dintre reprezentanții CCIAT și mediul de afaceri din Portugalia, ce a avut loc în această primăvară, la Porto.

„Este o misiune foarte importantă pentru noi. Deși acum este prezentă o delegație nu foarte mare, aceasta este o întâlnire care ne pregătește pentru cele viitoare, de anul viitor, care vor fi conduse de primarul din Porto. Aceasta este urmarea misiunii pe care delegația din Timiș a avut-o anul acesta, în aprilie, în Porto. Scopul acestor întâlniri este de a îmbunătăți relațiile dintre Porto și România. Există un potențial enorm de dezvoltare a relațiilor economice. Unele industrii sunt foarte importante pentru noi. Putem găsi aici oportunități interesante de a avea creșteri semnificative în următorii ani. Suntem interesați de domenii precum textilele, construcțiile, turismul, domeniul viti-vinicol. România ar putea fi o destinație foarte importantă în domeniul turismului, în viitorul apropiat. Cred că este un moment foarte potrivit să fim aici și să îmbunătățim relațiile economice și nu numai dintre cele două țări”, a spus Paolo Vas, consulul onorific al României la Porto.

”Este vorba despre un be to be meeting cu portughezii în Timișoara. Această întâlnire s-a născut în urma misiunii economice organizate în aprile anul acesta de către Camera de Comerț din Timiș și Asociația Antreprenorială Portugheză. La acel eveniment s-a semnat și un accord de colaborare între aceste două entități”, spune Stana Stoianov, reprezentantul CCIAT.

La semnarea acestui protocol de colaborare au fost invitați și reprezentanții Camerei de Comerț Italiene din România.

”Și Camera de Comerț Italiană din România, unica delegație străină, a fost invitată la Porto unde s-a semnat acest acord între CCIAT și cea din Porto. Am avut onoarea să participăm și la deschiderea Consulatului României din Porto. Am fost primiți foarte bine la Porto, ne-a așteptat o delegație de 30-35 de firme și de acolo a pornit practic colaborarea între cele două camere de comerț”, spune Vicenzo Moderno, reprezentantul Camerei de Comerț Italiene în România.

Vizita la Timișoara a reprezentanților companiilor portugheze este urmare a misiunii economice organizată de CCIA Timiș în luna aprilie a acestui an și a semnării Acordului de Colaborare semnat de CCIAT și AEP cu acea ocazie.

Articolul precedentModificări la încheierea contractelor de închiriere a stadionului ”Dan Păltinișanu”!
Articolul următorPrimaria Timisoara are datorii de peste 1 milion de euro catre RETIM

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.