Camera de Comerț din Timiș, de top! Activitate intensă, în primele șase luni

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și-a făcut bilanțul la finalul primului semestru.

Și anul acesta CCIAT a derulat un amplu program de informare şi instruire a firmelor cu privire la reglementări europene și naţionale, în parteneriat cu instituțiile semnatare ale Cartei Parteneriatului Regional pentru crearea Biroului Unic al CCIAT: 7 seminarii, peste 600 de firme participante.

În ceea ce privește târgurile, expozițiile și saloanele organizate, în prima parte a anului CCIAT a organizat 7 manifestări expoziționale, la care au participat 465 de expozanți și peste 38.000 vizitatori

CCIAT a promovat interesele economice ale comunităţii de afaceri locale în cadrul întâlnirilor cu reprezentanţi ai corpului diplomatic, camere de comerț și asociații de afaceri străine, camere de comerț bilaterale: 11 vizite, 4 convenții de colaborare.

Bilanțul semestrului I este de bun augur, adică toate evenimentele pe care le-am avut și le-am organizat au fost evenimente cu mediul de afaceri împreună cu reprezentanți ai administrației publice și ai mediului universitar. Am încheiat un semestru cu două evenimente în premieră în sistemul cameral: soluții pentru criza forței de muncă și firmele cu capital italian, față în față cu instituțiile statului. Tot în acest semestru am avut 11 întâlniri cu ambasadori, iar după fiecare întâlnire a rezultat o agendă de lucru. Am organizat 8 misiuni economice, am organizat 7 expoziții, una cu succes foarte mare a fost cea organizată împreună cu Universitatea de Științe Agricole, Banat Agralim, la care au participat peste 150 de expozanți și am avut un număr record de participanți, 14.000”, spune Florica Chirță, directorul CCIA Timiș.

La prezentarea bilanțului, reprezentații Camerei au recompensat reprezentanții autorităților locale dar și ai mediului universitar pentru buna colaborare. Astfel, prefectul de Timiș, Mircea Băcală, primarul Timișoarei, Nicolae Robu, președintele Consiliului Județean, Călin Dobra, dar și rectorii celor trei universități cu care Camera a colaborat, și anume Marilen Pirtea, rectorul UVT, Viorel Șerban, rectorul UPT și Claudiu Popescu, rectorcul USAMVBT, au primit diplome și distincții din partea reprezentanților CCIAT.

Reprezentanții Camerei se pregătesc acum pentru cel de-al doilea semestru, în care activitatea va fi la fel de intensă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here