De luna viitoare, la Timișoara începe curățenia generală de primăvară. În acest an, aceasta se va desfășura în perioada 04 – 19 aprilie.

Ca de fiecare data în prima săptămână (04-10 aprilie) se acționează în zona situată la nord de Canalul Bega, iar începând din 11 aprilie se va acționa în zona situată la sud de Canalul Bega. Este interzisă scoaterea şi depozitarea pe domeniul public a obiectelor de uz casnic și gospodăresc, a deşeurilor vegetale rezultate din curăţirea arborilor de pe aliniamentele stradale şi a spaţiilor verzi din jurul imobilelor mai devreme de o zi faţă de cea în care este programată colectarea. În plus, este interzisă depunerea deșeurilor după ziua în care este programată colectarea în zonele şi cartierele din municipiul Timişoara.

Proprietarilor de imobile (case individuale), asociaţiilor de proprietari/locatari, instituţiilor publice, agenţilor economici le revine obligaţia să depună în ordine, la bordura carosabilului, fără a împiedica circulaţia, resturile provenite din tăieri de corecţie, ramuri tăiate la dimensiuni de maxim 1 metru şi legate în snopi, deşeurile şi obiectele ce se colectează în cadrul campaniei ecologice de primăvară.

Se interzice proprietarilor de imobile (case individuale), asociaţiilor de proprietari/locatari, instituţiilor publice, agenţilor economici scoaterea şi depozitarea pe domeniul public în cadrul curăţeniei generale de primavară a deşeurilor rezultate din amenajări interioare şi a deşeurilor rezultate din curăţirea pivniţelor şi a podurilor (moloz, praf de cărbune, ţigle, cărămizi, faianţă şi gresie sparte).

Punctele de colectare a deșeurilor electrice și electrocasnice, dar și a materialelor provenite din construcții se află pe Avram Imbroane nr. 70, Calea Torontalului numărul 94, strada Energiei nr. 3 și Calea Moșniței nr. 2. Programul de lucru este de luni până vineri între 8- 16.

Nerespectarea prevederilor legale se sancţionează contravenţional cu amendă de la 500 – 1.000 lei pentru persoane fizice şi de la 1.000 – 2.000 pentru persoane juridice.

Articolul precedentPrinși la braconaj electric pe Dunăre
Articolul următorDOLIU! S-a stins prima campioana olimpica la atletism din istoria Romaniei! Timisoareanca Iolanda Balaș-Soter…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.