Campania de primire a subvențiilor agricole, în grafic

Spread the love

Începând de astăzi, se pot depune cererile unice de plată pentru anul 2016, informează Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, ultima zi fiind 16 mai. Fermierii care vor depune solicitări în intervalul 16 mai – 10 iunie, vor primi subvenţii diminuate cu 1% pentru fiecare zi de întârziere.

Până în prezent au fost depuse la nivel de A.P.I.A. Timiș un număr de 9.523 de cereri unice de plata pentru sectorul vegetal.

Începând de azi se pot depune și cererile pentru sectorul zootehnic. Astfel în perioada 01 martie – 16 mai, la centrele judeţene/locale ale A.P.I.A. se depun fără penalizări cererile unice de plată.

Cererile unice de plată pot fi depuse şi după data de 16 mai, în termen de 25 de zile calendaristice, cu o reducere de 1% pentru fiecare zi lucrătoare a sumelor la care fermierul ar fi avut dreptul, dacă cererea unică de plată ar fi fost depusă până la data de 16 mai, potrivit prevederilor art.13 alin. (1) din Regulamentul delegat (UE) nr. 640/2014 din 11 martie 2014.

Solicitările depuse după data de 10 iunie 2016 nu mai sunt admise la calcul, iar beneficiarului nu i se acordă niciun fel de plată sau de sprijin.

Și în Campania 2016, completarea declaraţiei de suprafaţă se realizează electronic folosind aplicaţia IPA Online. Finalizarea și închiderea cererii unice de plată în IPA Online se face numai în centrele A.P.I.A., în prezenţa funcţionarului A.P.I.A. responsabil cu primirea cererii, după verificarea acesteia și a mesajelor din controlul parcelelor digitizate, precum și corectarea eventualelor probleme semnalate de către sistemul informatic.

Cererile unice de plată se depun la Centrul județean A.P.I.A. Timiș în cazul fermierilor care solicită o suprafaţă mai mare de 50 hectare teren agricol şi la centrele locale în cazul fermierilor care solicită o suprafaţă mai mică sau egală cu 50 hectare teren agricol.

Fermierii vor depune o singură cerere, chiar dacă deţin suprafeţe de teren în diferite localităţi sau judeţe. “Pentru a asigura coerența și eficiența respectivei campanii pe rol, implicit o derulare cu încadrare în termene și implementare corectă, este necesar ca fermierii să se prezinte la data și ora la care sunt programați, respectiv anterior prezentării la A.P.I.A. pentru depunerea cererii unice, să treacă pe la Primăria Unității Administrativ-Teritoriale de care aparțin, pentru a-și reglementa situația documentară a dreptului de utilizare a terenului exploatat, implicit localizarea corectă  a respectivului teren la nivelul blocurilor fizice. Facem mențiunea că normativele naționale aferente procesului de implementare a plăților directe în anul 2016 sunt: Legea 104/2015, O.U.G. 3/2015 și Ordinul 619/2015 modificat și completat la nivelul anului 2016 prin Ordinul 234/2016 si publicat la M.O. în data de 23.02.2016”, transmit reprezentanții A.P.I.A Timiș.

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here