Campania IPJ Timiș: „Protejează-ţi locuinţa şi afacerea! Trăieşte în siguranţă!”

Poliţiştii timișeni desfăşoară activităţi preventive în cadrul campaniei naţionale „Protejează-ţi locuinţa şi afacerea! Trăieşte în siguranţă!”. Astfel, mâine, 29 noiembrie, începând cu ora 10.00, la sediul Fundației Județene pentru Tineret Timiș (Casa Tineretului) va avea loc un seminar regional dedicat prevenirii furturilor din locuințe și societăți comerciale.

Prevenirea infracţiunilor contra patrimoniului reprezintă una dintre priorităţile Poliţiei Române, luând în considerare impactul puternic pe care acest gen de fapte îl are asupra populaţiei în ceea ce priveşte siguranţa personală.

Prin campania „PROTEJEAZĂ-ŢI LOCUINŢA ŞI AFACEREA! TRĂIEŞTE ÎN SIGURANŢĂ”, derulată în parteneriat cu Asociaţia Română pentru Tehnică de Securitate, în colaborare cu Federaţia Serviciilor de Securitate , polițiștii îşi propun să informeze cetățenii cu privire la modalităţile de prevenire a furturilor din locuinţe și din societăți comerciale. Activitățile se desfășoară în perioada octombrie – decembrie 2016 și se adresează atât posesorilor de locuinţe în mediul urban ori de case de vacanţă în mediul rural, cât și administratorilor de societăţi comerciale.

Campania  promovează măsurile elementare de autoprotecţie prin prezentarea utilităţii sistemelor tehnice de protejare a locuinţelor şi a sediilor ori a punctelor de lucru ale societăţilor comerciale, ca modalităţi eficiente de prevenire a furturilor.

Astfel, mâine, 29 noiembrie, începând cu ora 10.00, polițiștii Biroului Analiza și Prevenirea Criminalității vor fi prezenți la sediul Fundației Județene pentru Tineret Timiș (Casa Tineretului), unde va avea loc un seminar regional dedicat prevenirii furturilor din locuințe și societăți comerciale. De asemenea, va fi organizată o miniexpoziție cu tehnică modernă de securitate.

Pentru prevenirea furturilor din locuinţe, POLIŢIA ROMÂNĂ VĂ RECOMANDĂ:

Adaptați măsurile de siguranţă la tipul de locuinţă şi la valorile care trebuie protejate astfel încât să nu permiteți infractorilor să speculeze neglijenţa dumneavoastră în a vă securiza casa. De exemplu, pentru aceştia, un apartament situat la parter sau la primul etaj, lăsat nesupravegheat, cu ferestrele deschise, poate reprezenta o invitație.

Evitaţi depozitarea la vedere, pe balcon, în faţa uşii de acces, a ambalajelor obiectelor de valoare pe care le-ați achiziţionat!

Alegeţi încuietori care sunt prevăzute cu chei ce nu pot fi multiplicate uşor și achiziţionaţi sisteme de închidere/asigurare care să corespundă din punct de vedere al standardelor de securitate.

Nu oferiţi necunoscuţilor informaţii despre bunurile pe care le deţineți sau despre vecini, nici măcar celor care susţin că sunt reprezentanţii unor instituţii, dar nu pot face această dovadă!

Nu permiteţi accesul în locuinţă celor care vin să vă prezinte diverse „promoţii”, în scop caritabil sau pentru sondaje de opinie!

Dacă sună la uşă persoane care pretind că reprezintă instituţii care oferă servicii publice (deratizare, instalaţii electrice, termice sau de gaz, etc.), nu le lăsaţi să intre în casă decât după verificarea documentelor de identitate, respectiv a celor de serviciu, şi dacă sunt însoţite de administratorul imobilului!

Nu povestiți cunoscuților și nu postați pe reţele de socializare detalii despre plecările mai lungi de acasă. Discutaţi aceste aspecte doar cu cei în care aveți încredere, care pot să vină periodic să vă ridice corespondenţa pentru a lăsa impresia de casă locuită!

Nu postaţi pe site-urile de socializare imagini din care să reiasă că țineți în casă bunuri de valoare!

Bijuteriile în cantităţi mari, banii, acţiunile sau alte valori trebuie păstrate în depozite bancare!

Pentru efectuarea menajului sau a unor reparaţii, apelaţi la firme autorizate!

În cazul în care aveți o casă de vacanță, verificați periodic starea ei sau rugați o persoană de încredere să se ocupe de supravegherea acesteia.

Pentru a preveni furturile din societăți comerciale:

Asigurați un iluminat corespunzător pe timp de noapte a uşilor de acces în societăți comerciale! Important: acestea trebuie să aibă sisteme de alarmă, închizători sigure şi grilaje.

Nu păstraţi sume mari de bani în casele de marcat şi nu oferiţi informaţii referitoare la paza societăţii unor persoane necunoscute!

Selectați cu grijă personalul. Nu de puţine ori infractorii acţionează cu sprijinul şi complicitatea personalului ce deserveşte unitatea, nu la întâmplare.

La terminarea zilei de lucru nu lăsaţi la întâmplare, nesupravegheate, uneltele folosite. Materialele pentru construcţie şi uneltele de lucru trebuie depozitate într-o încăpere asigurată corespunzător.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.