Campania naţională de prevenire a traficului de persoane „Nu ignora fata…invizibilă! Povestea ei poate deveni şi povestea ta!”

Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane a lansat Campania naţională de prevenire a traficului de persoane „Nu ignora fata…invizibilă! Povestea ei poate deveni şi povestea ta!”.

Campania se va derula la nivel naţional în perioada aprilie-iunie 2016 şi vizează prevenirea traficului de persoane în scopul exploatării sexuale. Analizele realizate de A.N.I.T.P. indică faptul că cea mai întâlnită formă de exploatare a victimelor traficului de persoane este reprezentată de obligarea la oferirea de servicii sexuale, vulnerabilitatea în rândul tinerelor cu vârste cuprinse între 14 şi 25 ani fiind foarte ridicată. Mai mult de jumătate dintre aceste victime sunt exploatate pe teritoriul ţării noastre. Recrutarea are loc odată cu prezentarea ofertei legate, în special, de asigurarea condiţiilor de practicare a prostituţiei sau de oferirea unui loc de muncă. Recrutorul este de cele mai multe ori cunoscut al victimei.

Experienţele inumane prin care trec victimele traficului de persoane exploatate sexual au sensibilizat permanent opinia publică şi reprezentanţii societăţii civile. Dramele victimelor au constituit un imbold puternic pentru luarea de atitudine şi implicarea activă în lupta antitrafic nu doar pentru instituţiile şi organizaţiile cu responsabilităţi în domeniu, ci şi pentru publicul larg, inclusiv pentru diferite persoane publice.

Cântăreaţa de muzică pop, Brigitta Gheorghe (Brighi), va fi promotoarea campaniei, ea dorind astfel să se alăture luptei antitrafic din România. “Am încercat să intru in pielea personajului şi am vrut să transmit realitatea acestei poveşti mizere care, din păcate, este lumea întreagă a unor femei. Mereu m-a preocupat subiectul acesta, de trafic de persoane, şi am ştiut că va veni un moment în cariera mea în care voi putea deschide, prin muzică, acest subiect”.

Mesajul campaniei „Nu ignora fata…invizibilă!” şi sloganul acesteia „Povestea ei poate deveni şi povestea ta! ” sunt promovate în spotul campaniei de către solistă, care a avut la bază piesa muzicală „Invizibilă”.

Campania beneficiază de sprijinul indispensabil al Cat Music, partenerul campaniei. Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane prin Centrul Regional Timisoara îşi propune să realizeze o serie de evenimente-dezbatere, în special în şcoli din judeţele Timis, Caraș Severin și Arad, în vederea promovării mesajului campaniei şi conştientizării unui număr cît mai mare de cetăţeni cu privire la riscurile generate de traficul de persoane şi traficul de minori la nivelul societăţii în ansamblul ei.

Agenţia Naţională împotriva Traficului de Persoane este coordonator naţional al aplicării politicilor în domeniul luptei împotriva traficului de persoane având rolul de a desfăşura activităţi de prevenire şi monitorizare a acestui fenomen infracţional.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here