Campanie de donare de sânge organizată de jandarmi

Jandarmii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Timis se implică activ în campania de donare de sânge, organizată ca urmare a crizei de sânge cu care se confruntă Centrul de Transfuzie.

Mii de oameni au nevoie de transfuzii de sânge sau de preparate sangvine pentru a supraviețui. Potrivit medicilor, în urma donării, sângele donatorului este împrospătat, imunitatea organismului crește, iar riscurile de paralizie și de accident vascular se reduc cu aproximativ 30 %. “Cunoscând problemele cu care se confruntă spitalele, privind deficitul rezervelor de sânge, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Timiş şi personalul din cadrul Centrului Regional de Transfuzie Sanguină Timişoara, au convenit ca în data de 9 martie, să ne putem aduce aportul în sprijinul cetăţenilor care necesită transfuzii de sânge în cursul tratamentului”, au transmis reprezentantii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Timis.

Zeci de jandarmi s-au prezentat astăzi la Centrul Regionale de Transfuzii Sanguine din Timişoara pentru a dona sânge. Acţiunea de donare de sânge este prima activitate cuprinsă în programul dedicat sărbătoririi a 166 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române (03.04.1850).

Persoanele cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani, cu greutatea între 50 și 100 de kilograme sunt așteptate să doneze sânge. Indiferent de grupa sanguină, oamenii se poate prezenta la Centrul Regional de Transfuzii Sanguine din Timişoara cu buletinul / cartea de identitate pentru a ajuta spitalele din judeţ. Cei  care nu au avut probleme majore de sănătate, nu au suferit în ultimele luni intervenții stomatologice și chirurgicale și nu au consumat alcool în ultimele 48 de ore.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here