Campanie de informare cu prilejul Zilei Mondiale a Somnului

Cu prilejul Zilei Mondiale a Somnului, Fundaţia CardioPrevent şi Linde HomeCare organizează campania de informare şi conştientizare a importanţei tratării tulburărilor de somn. Totul se derulează sub sloganul ”Un somn bun este un vis realizabil”.

Peste un milion de români suferă de tulburări ale somnului, însă doar 5.000 sunt diagnosticați. Potrivit medicilor, tulburările somnului reprezintă un factor de risc major privind accidentele rutiere, hipertensiunea arterială, atacurile ischemice cerebrale sau scăderea libidoului. Dintre cele peste 80 de boli ale somnului, sindromul de apnee în somn este cel mai frecvent întâlnit. Apneea este întreruperea respirației în timpul somnului pentru cel puțin zece secunde. În România se estimează că sunt 550.000 de adulți apneici.

Pentru a trage un semnal de alarmă asupra tulburărilor somnului, la Timișoara sunt organizate mai multe acțiuni. Mâine, între 11.00-13.00, va avea loc Ziua porților deschise la Laboratorul de Somn al Clinicii CardioPrevent, iar in paralel, la mall, sâmbătă se vor organiza proiecții informative și educative la mall.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here