Campanie pentru colectarea selectivă a deșeurilor

0
59

Atenție, timișeni! O campanie de atenţionare a celor care nu respectă colectarea selectivă a fost demarată de Retim.

Potrivit conducerii, se doreste o colectare mai bună a deșeurilor reciclabile. Anul trecut spre exemplu din cele aproximativ 1.200 de tone de deșeu reciclabil, doar 400 de tone au putut fi valorificate. “Lunar colectăm 1.200 de tone de deșeuri reciclabile din Timișoara și localitățile limitrofe, din care valorificăm aproximativ 400-450 de tone în fiecare lună. Restul se valorifică energetic, pentru că este un deșeu amestecat și este contaminat cu deșeuri reziduale iar materialele din acest deșeu nu mai poate fi reciclat”, spune directorul Retim, Gheorghe Para.

În plus, repezentanții RETIM susțin că locuitorii aruncă în pubelele galbene, destinate deșeurilor reciclabile, alte tipuri de deșuri fapt pentru care le îngreunează munca.“Am început din nou o campanie împreună cu Poliția Locală, prin care dorim să conștientizăm populația și să readucem în memoria populației anii 2008-2010, în care colectarea selectivă a fost mult mai atent făcută de către fiecare generator de deșeuri. Mă refer aici atât la casele individuale, cât și la asociațiile de locatari. Fac precizarea clară că la asociațiile de locatari avem aceste probleme mari, la casele individuale, în peste 80% din cazuri problema este rezolvată. (…) După selectarea deșeurilor la Stația de Sortare din Timișoara, o parte din ele sunt direcționate către la firmele reciclatoare, însă într-o proporție mult prea mică. Restul ajunge la deponeul de la Ghizela”, explică Gheorghe Para.

Cei care nu respectă recomandarea vor fi mai întâi înștiințați, apoi se va trece la amenzi cuprinse între 500 şi 2.500 de lei.

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here