cosmin dan

Liga Satelor BiArena la minifotbal, competiție inedita de minifotbal pornită în această primăvară, cu 17 echipe și două serii la start, și desfășurată în comuna timișeană Sânandrei, a ajuns, ieri, la final.

Din serii s-au calificat primele patru clasate. Vineri, în primele două sferturi, un meci fără istoric, Biled – Fortuna Covaci 10-0, şi unul incredibil, Carani – MMC Sânandrei. Mari favoriţi, cei din Carani au condus cu 2-0 şi 3-1, dar băieţii lui Cosmin Maiurjia au întors scorul, conducând cu 4-3!! Erau ultimele minute şi se profila o imensă surpriză. La ultima fază a meciului, la o lovitură liberă pentru Carani, un jucător de la MMC face henţ în careu, penalty şi eliminare, 4-4! Prelungiri. Spiritele se încing, MMC, rămasă cu un un om mai puţin, mai vede un roşu, o rezervă fiind eliminată. Se termină 6-4 pentru Carani…

Meciuri cu jucatori consacrati

Sâmbătă, mai întâi s-au jucat ultimele două sferturi. Într-un derby al Sânandreiului, Gloria a trecut de EHG cu 3-0, însă mult mai greu decât arată scorul, la pauză fiind 0-0. FC Sânandrei a eliminat greu, 6-4, pe Athletic Covaci, covăcenii conducând la un moment dat cu 3-1!
În semifinale, meciuri cu multe scântei, încheiate cu acelaşi rezultat, 4-3. Biledul a învins pe Gloria, partida fiind una nebună, Maracana conducând mereu şi mereu fiind egalată! Caraniul a produs o surpriză – având în vedere valoarea jucătorilor adverşi – şi a eliminat FC-ul sânandreian. La pauză a fost 1-1, Caraniul s-a desprins la 4-1, apoi FC a revenit, dar n-a reuşit şi egalarea. S-a terminat într-o nebunie generală, cu altercaţii şi jucători urmărindu-se pe tot terenul.
De remarcat prezenţa în competiţie, sâmbătă, a unor jucători cu nume, la fotbal pe teren mare. La EHG, Bogdan Moroşan, ex-internaţional de juniori, fost la Petrolul, în Liga a II-a. La FC Sânandrei, inflaţie de vedete: Alin Roman, ex-internaţional de juniori prezent la Euro U17 2011, fost şi în Liga I, la Dinamo, fost şi la ACS Poli, acum în liga secundă, la FC Caransebeş; Gelu Velici, fost dublu campion naţional de juniori cu FC Timişoara (generaţia 1992), ex-internaţional de tineret, fost la Ceahlăul şi Fortuna Poiana Câmpina, acum la Dinamo; Daniel Birău, prezent la Euro U17 2011, ex-ASU Politehnica Timişoara şi Fortuna Poiana Câmpina, acum la FC Caransebeş; Cristian Tăbăcaru (Mama Mia Becicherecu Mic, Liga a III-a); Ionel Mihuţa (Millenium Giarmata, Liga a III-a).

Finale disputate si agitate

În finala pentru locul 3, ieri, de la ora 11, derby sânandreian, Gloria – FC 5–4. După ce în primele opt meciuri din competiţie a învins pe linie, Gloria lui Marius Merca a fost stopată în semifinale şi a luptat pentru bronz cu echipa fraţilor Roman. A fost un meci de vacanţă, FC-ul fiind lipsit de toate vedetele sale. Astfel, Gloria lui Marius Merca termină pe 3 şi câştigă un purcel la proţap şi o ladă de bere.
În finală, tot ieri, Caraniul a întâlnit Biledul. Aşadar, echipele care au terminat pe primele două locuri ale seriei I, cu același număr de puncte, Caraniul clasându-se pe 1 graţie victoriei din meciul direct cu Maracana. Implicată în Cupa Multinaţionalelor, desfășurată la Timișoara, Maracana a eliminat, în dimineaţa finalei Ligii Satelor, marea favorită Conti AP, în sferturi, continuând lupta pe două fronturi!

Finala Carani – Biled, a început cum nu se putea mai rău pentru Maracana. O ”dublă” a lui Dan Golorom a dus tabela la 2-0 pentru AS! Biledul a revenit, a egalat la 2, dar Caraniul a preluat din nou conducerea. Iar Biledul a egalat iarăși! 3-3 la pauză. În partea a doua, după o perioadă de echilibru, Maracana a căzut fizic, consecință a multelor meciuri jucate în acest week-end, în Liga Satelor și în Cupa Multinaționalelor, primind gol după gol și nereușind să înscrie vreunul, din cauza paradelor portarului junior al AS-ului, Roberto Voin, de la LPS Banatul și CFR Timișoara (Liga a IV-a). Nici măcar golgeterul-căpitan al lui CS Ghiroda, locul 3 în Liga a IV-a, Alexandru Baranyi, nu a putut să readucă Maracana în joc. Scor final, Carani – Biled 6-3 și AS câștigă trofeul! Interesant este că Biledul pierduse până în finală un singur meci în competiție, tot cu AS Carani, în grupă (2-4). Experiența superioară a veteranilor din Carani, cu mulți jucători trecuți de 35 de ani, în frunte cu Florin ”Loli” Iancu, Dan Golorom și Ligius Ghiță, a învins senzaționalul joc de pase și admirabila coeziune a celor de la Maracana, cea mai frumoasă echipă a acestui turneu. Biledul a mai avut însă puteri, după finală, seara, să joace și să câștige finala mică la Cupa Multinaționalelor, organizată la Timișoara!

După fluierul final al Ligii Satelor a urmat festivitatea de premiere, oficiată de Octavian Stăncioiu și Victor Ciurescu (observator FRF din Arad), și apoi s-a petrecut, cu mici și bere din partea casei, pe ritmuri muzicale, dar fără manele!

Va urma ediția a II-a, cu startul undeva pe la început de septembrie!

Faza finală (12-14 iunie)

Sferturi de finală
Meci 1: AS Carani – MMC Sânandrei 6-4 d.p. (vineri, ora 21)
Meci 2: Maracana Biled – Fortuna Covaci 10-0 (vineri, ora 20)
Meci 3: Gloria Sânandrei – EHG Sânandrei 3-0 (sâmbătă, ora 11)
Meci 4: FC Sânandrei – Athletic Covaci 6-5 (sâmbătă, ora 12)
Semifinale
Meci 1 – Meci 4: AS Carani – FC Sânandrei 4-3 (sâmbătă, ora 14)
Meci 2 – Meci 3: Maracana Biled – Gloria Sânandrei 4-3 (sâmbătă, ora 13)
Finala pentru locul 3
Învinse semifinale: FC Sânandrei – Gloria Sânandrei 4-5 (duminică, ora 11)
Finala
Învingătoare semifinale: AS Carani – Maracana Biled 6-3 (duminică, ora 16)
Clasament final: 1. AS Carani, 2. Maracana Biled, 3. Gloria Sânandrei, 4. FC Sânandrei
Liga Satelor Biarena 2015
Finala (14 iunie 2015, ora 16, Sânandrei, Baza Sportivă BiArena)
AS Carani – Maracana Biled 6-3 (3-3)
Arbitri: Gheorghe Stănescu, Petrică Parlea

Foto: Cosmin Dan

Articolul precedentZeci de metri cubi de material lemnos confiscați în Timiș
Articolul următorVântul puternic şi trăsnetele au creat probleme în Banat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.