Capitala Banatului, în topul destinațiilor benefice pentru investiții

timisoara

Adunarea Europeană pentru Afaceri a desemnat pentru acest an Timișoara și Aradul ca destinații prioritare pentru investiții de infrastructură. În primăvara anului trecut, revista Forbes a nominalizat Timișoara, cel mai dinamic oraș din România.

Potrivit edilului Nicolae Robu, principalul beneficiu al acestui titlu este promovarea orașului în fața marilor investitori, care pot veni la Timișoara să deruleze afaceri. „Timișoara va fi un oraș mai bine promovat acum, pentru că la toate atuurile pe care le-am avut,  avem și  acest certificat care arată o recunoaștere și de către o asociație foarte importantă. În plus, asociația obisnuiește să găzduiască evenimente de promovare a invesțiilor în orașele care au luat un asemenea titlu”, explică primarul Timișoarei, Nicolae Robu.

Criteriile pe baza cărora membri Adunarării Europene pentru Afaceri din Oxford acordă anual acest titlu sunt: poziţionarea economică și geografică, potenţialul resurselor naturale, potenţialul economic, energia, transportul, infrastructurile sociale și industriale, resursele umane din regiune, nivelul de educaţie și accesul la sănătate, potenţialul în inovare, tehnică și știinţă.

De asemenea, portofoliul de programe de dezvoltare a orașului pe termen mediu și lung, mecanismele de protejare a investiţiilor, existenţa în regiune a unor preferinţe investiţionale, zonele economice libere și teritoriile cu prioritate de dezvoltare.

(Sursa foto: www.gandul.ro)

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here