200 de pacienți identificați în caravana medicală AUR cu cataractă vor beneficia de operație, este promisiunea lui Nicușor Vasiliu, coordonator AUR Jimbolia.

Prin acest demers, AUR a dus proiectul spitalului mobil la următoarea fază. Într-o țară în care timp de 34 de ani guvernele au închis spitale și au izgonit doctorii români, Caravana Medicală a întins o mână de ajutor la peste 13.000 de oameni.

Români din întreaga țară, de toate vârstele și categoriile, au avut acces la servicii medicale de calitate, de care ar fi trebuit să beneficieze, în mod normal, de la statul român. Spitalul mobil a venit în ajutorul cetățenilor, însă, cu servicii gratuite, care includ analize de sânge, EKG, consultații oftalmologice, ecografii și consultații stomatologice.

„Medicii noștri, pro-bono, prin toată infrastructura noastră, îi vor aduce pe pacienți la București și le va asigura operația. Numărul românilor care au beneficiat de aceste servicii ne-a demonstrat încă o dată incapacitatea guvernanților de a oferi oamenilor minimul necesar pentru orice societate normală, și anume accesul la un sistem de sănătate pentru toată lumea”, a spus Nicuşor Vasiliu.

Articolul precedentNici să fure un motor ca lumea, nu a reuşit! Prostul zilei
Articolul următorInspectorii ITM Timiş au dat amenzi la greu în ultimele zile, mai ales pentru munca la negru din domeniul coafură

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.