Care este drumul pe care un colet îl parcurge de la depozitul firmei tale la client?

În secolul vitezei, transportul coletelor a devenit o problemă sinuoasă pentru majoritatea firmelor care se ocupă cu comerțul. Astfel, alegerea unui serviciu de curierat este o alegere extrem de importantă. Deși produsele unei firme sunt foarte bune, ceea ce poate să influențeze vânzările și fidelizarea clienților, o constituie tocmai un sistem de logistică care să fie rapid, sigur și cu prețuri competitive.

Drumul unui colet la destinația finală, adică la client, este un proces important de eficientizat pentru o mai bună competitivitate pe piață. Un serviciu de curierat național, cum este Pttexpress.ro, trebuie să pună la dispoziția firmelor cu care colaborează procesul prin care trece un colet preluat din depozitul firmei contractuale și consumatorul final.
Atunci când alegem un furnizor de logistică ne gândim la o colaborare pe termen lung, prețuri tarifare convenabile și o bună comunicare între companii. Alegerea unui serviciu de curierat național este la fel de importantă ca și orice parteneriat, transparența și disponibilitatea este necesar să primeze de ambele părți.

Iată care este traseul urmat de un colet de la depozitul firmei la client:
1. Pregătirea coletului și chemarea curierului
După ce firma noastră ambalează în mod corespunzător pachetele, acestea sunt preluate de către un curier și duse la sediul serviciului de curierat, urmând a fi trimise la client. Fiecare firmă de transport are propriile reguli în ceea ce privește ambalarea produselor pentru a fi în conformitate cu normele de calitate ale firmei.

Curierul înregistrează AWB-ul comenzii în sistem pentru a avea dovada trimiterii și datele clientului în sistem. Doar după aceea coletul este preluat și pus în duba de transport. Coletele pot fi de mici dimensiuni, de maxim un kilogram care ajung la destinatar, de regulă, în maxim 3 zile. Un alt tip de colet este cel până în 30 de kg.
2. Transportul coletului spre client
După preluarea coletelor de la client, firma de transport duce coletele primite la depozitul transportatorilor și cântărește și sortează coletele primite, pe care apoi le transportă în dubă și le trimite în localitatea clientului. Uneori, pachetele se întâmplă să rămână în depozit la sediul firmei de curierat din localitatea respectivă sau dintr-o localitate vecină, în cazul în care nu exista sediu în respectiva localitate. Acest pas se întâmplă în cazul în care coletele ajung la o oră aproape de orarul de încheiere al programului. Astfel coletul staționează o noapte până a doua zi, în care este preluat de către o dubă din localitatea respectivă care duce coletul la client.
3. Livrarea pachetului către client
Coletele merg de dimineață către client și ajung în ziua respectivă la intervale orare diferite în funcție de zona în se găsește domiciliul clientului. În cazul în care clientul nu este de găsit, se încearcă contactarea acestuia în două zile diferite. Dacă nu se reușeste stabilirea unui contact, i se trimite o notificare clientului cum că este așteptat la sediul companiei de curierat din localitatea respectivă într-un anumit termen de zile.

Scopul final al fiecărei firme este să aibă clienți mulțumiți, de aceea un partener în ceea ce privește logistica este o alegerea primordială în eficientizarea și creșterea proceselor firmei. Competitivitatea de piață obligă firmele să devine tot mai rapide în livrarea produselor, iar o colaborare fructuoasă împiedică apariția întârzierilor în acest sens.

O bună colaborare și condițiile clare pe care fiecare firmă în parte trebuie să le îndeplinească contribuie la o sinergie perfectă a parteneriatului în cauză. Iar drumul unui colet se face fără probleme, întârzieri sau orice fel de neajunsuri pentru ambele părți, ca în final toată lumea să fie mulțumită.

Sursa foto: unsplash.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here