Timișoreni, vă așteaptă trei zile de distracție la începutul lunii viitoare! Municipalitatea organizează un program special pentru a marca Ziua oraşului!

Manifestările vor debuta joi, 3 august, cu o serie de evenimente ce vor avea loc pe parcursul zilei, iar seara de la ora 20.00 începe practic distracția.

În Piaţa Victoriei, unde vor avea loc o serie de concerte. Pe scenă vor urca cei de la Vanotek, Antonia, The Motans şi Carla’s Dreams.

În data 4 august sunt programate manifestări sportive dedicate zilei oraşului, iar de la ora 20.00, în Piaţa Victoriei, iubitorii de blues şi jazz sunt invitaţi la Festivalul Blues pentru Timişoara.  Distracția continua și sâmbătă, 5 august, când de la ora 20.00, timișorenii sunt aşteptați din nou în Piaţa Victoriei, la concerte cu: Phaser, The Weekend Band, un moment inedit Lorenzo Cristian Magic şi LOREDANA.

Iată aici pogramul complet:

Joi 3 august

Ora 9.00 – Piaţa Petru Maior – Depunere de coroane  la bustul colonelului Virgil Economu

Ora 10.00 – Piaţa Unirii – ceremonie publică organizată cu sprijinul Garnizoanei Timişoara, care va marca momentul intrării trupelor române în Timişoara în data de 3 august 1919

Ora 13.00 – Sala de Consiliu a Primăriei, Şedinţă Festivă – Decernarea Titlului de Cetăţean de Onoare doamnei Maria Pongracz Popescu – prozator, publicist, traducător şi istoric literar. Titlul i se acordă pentru contribuţia esenţială la viaţa culturală a Banatului şi a Europei Centrale. Va fi distins și Nicolae Budişan, profesor emerit al Universităţii Politehnica Timişoara. Titlul de Cetăţean de Onoare va fi decernat şi lui Tiberiu Dimitrie Babeu, profesor universitar emerit al Universităţii Politehnica, cu o activitate didactică impresionantă, şi o bogată activitate de cercetare ştiinţifică. Titlul i se acordă pentru tot ceea ce a făcut pentru promovarea municipiului de pe Bega în întreaga lume. Domnul Constantin Lupaşcu, un exemplu de dăruire şi profesionalism, distins veteran de război, care a luptat în cel de-al doilea război mondial, va primi Titlul pentru faptele de eroism din perioada 15 ianuarie 1944 – 21 august 1944 şi 22 august 1944 – 25 octombrie 1945, când a fost prizionier de război în U.R.S.S., fiind decorat ulterior cu medalia Crucea comemorativă a celui de-al doilea război mondial.

Ora 18.00 – Galeria Pro Armia, Piaţa Libertăţii Vernisajul expoziției de pictură dedicată Zilei Timişoarei – Asociația Artiștilor Plastici “Romul Ladea”

Ora 20.00 – Piaţa Victoriei – concerte Vanotek, Antonia, The Motans, Carla’s Dreams.

Ora 24.00 – Foc de artificii

Vineri – 4 august

Program acţiuni sportive  ”Cupa oraşelor înfrăţite„ – turneu de minifotbal cu echipe de amatori Baza Sportivă Colterm, orele 9-17. Participă echipe de amatori, care reprezintă Municipiul Timişoara şi echipe invitate din oraşele înfrăţite şi partenere cu Timişoara.

Parteneri: Asociaţia Judeţeană de Fotbal Timiş, Sport Club Municipal Timişoara. Turneu de minifotbal  pentru echipe de copii, Baza Sportivă Colterm, orele 11-14 Participă echipe de copii de la cluburi locale – categoria de vârsta 10 ani. Parteneri: Asociaţia Judeţeană de Fotbal Timiş, Sport Club Municipal Timişoara. Cros nocturn – “Timişoara, primul oraş electrificat, primul cros noaptea alergat!”– ora 22.00 Crosul nocturn a ajuns la cea de-a şasea ediţie şi este organizat în sistem de participare open. Limita de vârstă a concurenţilor este de minim 18 ani. Cu excepţie, pot participa şi concurenţi cu vârsta de 16 ani, care trebuie să prezinte acordul scris al părinţilor. Formularele de înscriere se pot descărca de pe site-ul www.crosnocturn.ro. Crosul nocturn se va desfăşura pe un traseu de cca 4 km şi va avea startul la orele 22.00, de pe bulevardul C.D.Loga nr.1 (în faţa Primăriei Municipiului Timişoara), unde va avea loc şi sosirea. Traseul este următorul: str. 20 Decembrie 1989 – bulevardul Vasile Pârvan, pe sub pasajul Michelangelo, continuare pe bulevardul Corneliu Coposu, întoarcere la fântâna de la pasarela din Parcul Copiilor, bulevardul Corneliu Coposu, pe sub pasajul Michelangelo – bulevardul Vasile Pârvan, Podul Mihai Viteazul, str. 20 Decembrie 1989, finish Primărie, bulevardul C.D. Loga nr. 1, (vis a vis de Filarmonica Banatul).  Se vor acorda: tricouri şi diplome pentru toţi participanţii, vouchere pentru echipamente sportive. Crosul este realizat în parteneriat cu Asociaţia Atletic Club Maraton şi cu Sport Club Municipal Timişoara. Detalii: www.crosnocturn.ro

Ora 20.00 – Piaţa Victoriei – Blues pentru Timişoara – concerte Vali “Sir Blues” Răcilă

Sâmbătă – 5 august  

Ora 20.00 – Piaţa Victoriei – concerte: Phaser, The Weekend Band, Lorenzo Cristian Magic, LOREDANA

 

Articolul precedentProgram prelungit la Pașapoarte! Se va lucra inclusiv sâmbăta!
Articolul următorAccident grav de circulaţie! Două persoane au fost transportate de urgenţă la spital!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.