Câți indieni intră într-un microbuz? Răspunsul este mai mult decât surprinzător

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Sânnicolau Mare au depistat 32 de cetăţeni din India, care au încercat să intre ilegal în România din Serbia.

În data de 29 decembrie, în jurul orei 09:15, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Sânnicolau Mare, a avut loc o acțiune privind combaterea traficului de migranți în zona de frontieră, ocazie cu care pe DN 59F a fost observat un microbuz, înmatriculat în judeţul Hunedoara, care staționa între localitățile Dudeștii Vechi și Sânnicolau Mare din judeţul Timiş.

Polițiștii de frontieră au efectuat verificări asupra mijlocului de transport şi au constatat că acesta era condus de un cetăţean român, iar în interiorul compartimentului marfă se aflau 32 de cetățeni străini. Cei în cauză împreună cu șoferul microbuzului au fost conduși la sediul sectorului pentru cercetări.

În cadrul verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele respective sunt cetățeni din India, cu vârste cuprinse între 18 şi 43 de ani, care au declarat că au trecut ilegal frontiera din Serbia în România, pe jos, cu intenția de a ajunge în vestul Europei.

Șoferul microbuzului, în vârstă de 50 de ani, domiciliat pe raza județului Cluj, a menționat că a preluat grupul de migranţi din apropierea frontierei cu Serbia şi urma să-l transporte în Timişoara.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii străini, respectiv trafic de migranţi față de șoferul mijlocului de transport.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here