Cauți un job de început care implică comunicare? Descoperă ACUM 3 meserii potrivite!

Atunci când ești la început de drum și nu prea ai experiență de muncă, să îți găsești un job este dificil.

Majoritatea proceselor de angajare presupun să aplici la un job cu un CV, însă există și locuri de muncă unde nu este necesară experiența anterioară.

Dacă nu știi exact ce să faci, însă consideri că ai abilități de comunicare, descoperă în continuare 3 joburi potrivite pentru tine:

  • Planificator de întâlniri / asistent manager

Abilitățile tale de comunicare pot fi pune în practică cu succes în cadrul unui job în care lucrezi ca asistent manager, într-o firmă care se ocupă de organizarea de evenimente.

Evenimentele de succes necesită o tematică convingătoare și o promovare eficientă pentru a atrage un grup viabil de participanți. Persoanele care aleg acest drum trebuie să aibă abilități organizatorice pentru a gândi un proces și pentru a lua în considerare toate detaliile necesare.

De aceea, planificatorii de evenimente au nevoie de asistență în mod constant. De asemenea, în tot procesul de organizare al unui eveniment este necesar să lucrezi cu diferiți furnizori de materiale și de prestări servicii conexe. Aceste tipuri de interacțiuni presupun atât comunicare în scris pentru cererea de oferte comerciale pe mail, precum și abilitati de negociere la telefon.

De asemenea, există și alte domenii unde poți lucra ca planificator de întâlniri, pentru a ține efectiv agenda unui persoane care are nevoie de asistență în mod permanent.

  • Model de videochat

Atunci când alegi să lucrezi ca model în videochat, avantajele sunt multiple. De exemplu, la Gloria Agency beneficiezi de sesiuni de training de vânzări și de dezvoltare personală, precum și de seminarii de cultură generală.

Este necesară cunoașterea limbii engleze la un nivel mediu, dar vei fi ajutată să te dezvolți și în acest sens.

De asemenea, abilitatea de a comunica te poate conduce la o carieră de succes și extrem de profitabilă, pentru că ai în permanență alături de tine o echipă specializată.

Totodată, este un job în care poți să îți stabilești programul de muncă pentru a putea să îți continui studiile.

  • Reprezentant de vânzări

Acesta este un job pe care poți să-l faci în timp ce ești student(ă) la facultate. Există companii care caută tineri fără experientă și care vor să învețe multe abilități. 

Poți să cauți și companii care oferă posibilitatea de a lucra 4-6 ore pe zi, în timp ce studiezi în paralel.

Bineînțeles că pentru fiecare companie, atribuțiile unui agent de vânzări variază. Însă, în funcție de profilul companiei, există sesiuni de training de început pentru a cunoaște produsele și/ sau serviciile din portofoliu cu care vei lucra zilnic.

În timp, abilitățile de comunicare verbală și scrisă te vor ajuta să elaborezi și să oferi tonul potrivit diferitelor tipuri de consumatori sau companii.

 

În concluzie, este important să cauți un job care îți oferă training de specializare și, implicit, te ajută să îți dezvolți o carieră.

 

Sursa Foto: Pexels.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here