În calitate de partener oficial în România al Programului CLIMATE KIC pentru perioada 2014-2020, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș anunță începerea înscrierilor pentru sesiunea 2019 a Sub-programului “Pioneers into Practice”.

Pioneers into Practice este un program educațional cu o componentă de mobilitate care oferă experților din domenii legate de schimbările climatice o experiență în tranziția către o economie cu emisii scăzute de dioxid de carbon, printr-o combinație de învățare bazată pe practică și ateliere de lucru.

Pionierii beneficiază de stagii la sediul entităților gazdă – organizație non-guvernamentală, întreprindere mică sau mijlocie, firmă multinațională, universitate sau institut de cercetare – din una din țările participante în program: Bulgaria, Cipru, Estonia, Finlanda, Germania, Irlanda, Italia, Letonia, Malta, Marea Britanie, Polonia, Portugalia, România, Serbia, Slovenia, Slovacia, Cehia, Spania și Ungaria. Stagiul de practică va avea o durată de 4 – 6 săptămâni, în intervalul septembrie – octombrie 2019.

Pornind de la una dintre ideile programului Climate Kic „Get out of your comfort zone and make innovation happen!”, CCIA Timiș așteaptă candidaturile tinerilor pentru sesiunea 2019.

Detalii despre program, locații disponibile, calendar de evenimente, modalitatea de înscriere sunt disponibile pe site-ul: https://pioneers.climate-kic.org.

Termenul limită de înscriere este 11 aprilie 2019.

Programul CLIMATE KIC este cel mai mare parteneriat public-privat de inovare din Europa concentrat asupra schimbărilor climatice, format din companii dinamice, instituții academice de renume și sectorul public. Climate KIC este una dintre Comunitătile Cunoașterii și Inovării (KIC) creată în 2010 de către Institutul European de Inovare și Tehnologie (EIT), un organism al Uniunii Europene a cărui misiune este de a crea creștere durabilă. Este vorba despre integrarea educației, antreprenoriatului și inovației având că rezultat transformarea creativă a ideilor în produse sau servicii viabile din punct de vedere economic și care să atenueze schimbările climatice.

În cursul anului trecut, „pionierii” au participat la o serie de acțiuni 2 workshop-uri la sediul CCIAT, 16-18 mai și 13-14 noiembrie; 1 worshop internațional la Edinburgh, 31 octombrie; întâlnirea partenerilor la Lisabona, 12-13 decembrie și ceremonia de acordare a certificatelor de participare, la sediul CCIAT, 17 decembrie.

Articolul precedentAeroportul Timișoara sărbătorește împlinirea a 113 ani de la primul zbor al lui Traian Vuia, la Montesson!
Articolul următorNumăr record de înscrieri la RoboTEC 2019! Peste 200 de studenți și elevi din șase țări s-au înscris la concurs

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.