CCIA Timiș vrea să dezvolte mediul de afaceri din zonele rurale

CCIAT Bilant 2

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş vrea să dezvolte mediul de afaceri din zonele rurale. Astfel, în perioada 22-25 septembrie 2015, CCIAT în calitate de beneficiar al proiectului ”RuralNet – Centru de orientare în carieră şi consultanţă non-agricolă” și partenerii de proiect S.C. GAPA SRL Timișoara, Primăria Comunei Moșnița Nouă și L&C Consulting Hunedoara au organizat o vizită de studiu în Austria.

Acțiunea a avut ca obiectiv vizitarea unor organizații și instituții publice cât și a unor firme și asociații familiale din mediul rural implicate în activități non-rurale. În cadrul proiectului, până în prezent 70 persoane din mediul rural  – șomeri, persoane inactive, persoane ocupate în agricultura de subzistenţă, manageri şi angajaţi de firme din domenii non-agricole au absolvit cursurile gratuite de formare și calificare profesională iar peste 900 de persoane au beneficiat de informare, consultanță, consiliere și orientare privind cariera. Au mai fost vizitate pensiuni turistice și băi, în regiune funcționând șase stațiuni termale alimentate de izvoare minerale calde, descoperite și exploatate din 1970.

Proiectul RuralNet vizează îmbunătăţirea calităţii resurselor umane în zonele rurale, în contextul asigurării unui suport eficient şi de calitate pentru facilitarea accesului la ocupare în activităţi non-agricole.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here