CCIAT anunță reluarea sesiunilor de intruire gratuite în cadrul proiectului transfrontalier destinat pieței muncii

În calitate de partener al Proiectului “Să valorificăm piața muncii din Banat prin nevoi realiste”, finanțat prin Programul INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Serbia, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș reia înscrierile la sesiunile de instruire pentru un număr de 40 persoane din grupul țintă, respectiv persoane care nu au un loc de muncă sau aflate în căutarea unui loc de muncă.

Proiectul vizează identificarea unui echilibru al pieței forței de muncă din zona transfrontalieră, urmarea ratei ridicate a șomajului în Serbia și a lipsei de forță de muncă în partea de vest a României.

Prima sesiune de intruire s-a desfășurat în cursul lunii martie a.c. și a reunit 20 de persoane.

Cea de-a doua sesiune de instruire se va desfășura după cum urmează:

  • Cursuri pentru persoane care doresc să își înființeze propria afacere

Perioada: 15 – 19 iulie 2020

Durata: 5 zile, 4 ore/ zi, orele 10.00 – 15.00

Număr de locuri disponibil: 20 persoaneTematica: §  Profiluri antreprenoriale (idei de afaceri cu potențial, creșterea și declinul afacerilor, cerințe pentru competențe personale și profesionale, educație/formare, afaceri “verzi”);§  Planificarea profitabilă a afacerilor – domenii de interes, idei de afaceri, planul de afaceri;§  Finanțarea afacerii – planificarea bugetului, atragerea de investitori, fonduri pentru start up-uri;§  Deschiderea unei afaceri în zona transfrontalieră – legislație specifică, documente și autorizații necesare;§  Sănătatea și siguranța la locul de muncă, discriminare;§  Promovarea afacerii – online și offline – construirea de comunități sociale și profiluri sociale de tip LinkedIn, You tube, FB), website-uri, tactici media;§  Cultură, tradiții și obiceiuri în zona transfrontalieră – importanță, nevoile și evaluarea capacității de identificare a similarităților și diferențelor culturale, credințe/norme și valori legate de afaceri, competențe sociale și culturale ale antreprenorilor.  Loc de desfășurare: Universitatea Politehnica Timișoara, Facultatea de Management în Producție și Transport, str. Remus, nr. 14.

Menționăm că în vederea asigurării celor mai bune condiții de curs, vor fi respectate măsurile de protecție și regulile de distanțare socială.

 Informații suplimentare la tel. 0372/185285, e-mail: rcolban@cciat.ro, Rafaela COLBAN – Coordonator Proiect CCIAT.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here