CCIAT, în misiune economică la Salonic!

În cursul zilei de ieri, 4 iunie 2019, Camera de Comerț și Industrie Salonic a găzduit un Forum de Afaceri care marchează o nouă etapă în relațiile de afaceri dintre România și Grecia, dintre Timișoara și Salonic.

Astfel, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiș și Camera de Comerț și Industrie Salonic au încheiat un Acord de Colaborare, document ce conferă cadrul instituțional pentru fructificarea oportunităţilor de afaceri și investiții bilaterale.
Documentul a fost semnat de Florica CHIRIȚĂ, Președinte Executiv al CCIAT, și de Emmanouel VLACHOGIANNIS, Prim Vicepreședinte al CCI Salonic, în prezența Consulului General al României la Salonic, E.S. Sabina Mădălina SOMĂCESCU și a Consilierului Economic și Comercial, Simona DRAGOMIR.

Evenimentul a avut loc în cadrul misiunii economice multisectoriale care se desfășoară în această săptămână în Grecia, la Salonic, în organizarea Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiș, cu sprijinul Consulatului General al României și al Camerei de Comerț Italo-Elene.

Delegația de afaceri timișeană este formată din reprezentanți ai zece companii membre. Alături de conducerea CCIAT este și Vincenzo MODERNO, Vicepreședintele CCI Italiene pentru România.

În intervenția sa, doamna Florica CHIRIȚĂ, Președinte Executiv al CCIAT, a prezentat climatul economic local și cele 10 motive pentru afaceri de succes în județul Timiș. Totodată, a fost lansată invitația către companiile grecești de participare la Forumul de Afaceri româno-grec, care va avea loc la Timișoara, în perioada 24-26 octombrie 2019. Imediat după întâlnirile B2B, șase firme grecești și-au anunțat intenția de a veni la Timișoara.

În zilele următoare, sunt programate vizite la firme din Salonic și din proximitate, interesate în a face afaceri cu România.

De asemenea, la invitația CCI Italo-Elene, Președintele Executiv al CCIAT, Vicepreședintele CCI Italiene pentru România și conducerea CCI Salonic vor participa la o manifestare economică care va avea loc în data de 7 iunie a.c.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here