Lansarea măsurilor de finanțare 2014-2020 aduce o serie de elemente și soluții inovative care să asigure o gestionare eficientă și transparentă a fondurilor europene și totodată să faciliteze accesul la finanțare. Această facilitare este asigurată prin scurtarea perioadelor de evaluare și selecție a proiectelor și prin aplicarea de simplificări procedurale și mecanisme utile potențialilor beneficiari.

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș prin Direcția Formare și Perfecționare Profesională vine în sprijininul celor interesați cu o nouă serie a cursului Expert accesare fonduri structurale și de coeziune europene (COR 242213) care va fi organizat în perioada 6 – 15 martie 2017 (luni – vineri, între orele 17.00– 20.00), la Centrul Regional de Afaceri.

Cursul se adresează instituțiilor publice, companiilor private, ONG-urilor, precum și tuturor persoanelor care doresc să se dezvolte prin atragerea de fonduri europene pentru finanțarea proiectelor de perspectivă. De asemenea, cursul este util membrilor echipei de proiect care, la finalul cursului, vor avea competențele și abilitățile specifice, necesare scrierii unei cereri de finanțare și derulării cu succes a proiectului.

Cursul acoperă întreaga tematică necesară accesării si obţinerii surselor de finanţare, indiferent de tipul de program: pașii / etapele pentru obținerea unei finanțări nerambursabile; modul de completare a unei cereri de finanțare; accesarea și utilizarea corectă a fondurilor europene; programe de finanțare prin care se pot obține bani europeni nerambursabili pentru nevoile de dezvoltare ale firmei / instituției; ce implică din partea firmei / instituției gestionarea unui proiect finanțat din fonduri structurale; nereguli și fraude în realizarea și derularea proiectelor ce beneficiază de cofinanțare europeană.

Certificatele obținute la absolvirea cursului au recunoaștere națională și internațională și sunt emise de Ministerul Muncii și de Ministerul Educației. Cursul este avizat de  Autoritatea Națională pentru Calificări. Certificatele se eliberează în max. 30 de zile de la absolvirea cursului. Se va lucra direct pe baza Ghidului Solicitantului, iar trainerii cu experiență în domeniu, vă vor oferi consiliere și îndrumare prin proceduri legislative, vă vor prezenta exemple de bună practică și vor răspunde întrebărilor și problemelor aferente tematicii.

Informații și înscrieri la Centrul Regional de Afaceri al CCIAT din Bd. Eroilor de la Tisa nr. 22, cam. 110, tel. 0256/219172, 0742/924344, e-mail: mmuresan@cciat.ro.

Articolul precedentÎntreruperi în furnizarea apei – Satchinez și Hodoni
Articolul următorDouăzeci și opt de cetăţeni irakieni, depistaţi la frontiera cu Serbia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.