CCIAT lansează o nouă serie a cursului Expert accesare fonduri europene

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș prin Direcția Formare și Perfecționare Profesională vine în sprijininul celor interesați cu programe de formare profesională dedicate prinvind accesarea fondurilor europene. Astfel, în perioada 19 – 30 septembrie (luni – vineri, între orele 16.00– 20.00), la Centrul Regional de Afaceri se va organiza cursul Expert accesare fonduri structurale și de coeziune europeană (COR 242213).

Cursul este autorizat de  Autoritatea Națională pentru Calificări. Certificatele obținute la absolvire au recunoaștere națională și internațională și sunt emise de Ministerul Muncii și de Ministerul Educației.

Certificatele se eliberează în max. 30 de zile de la absolvirea cursului. Obiectivele programului de formare vizează: cunoașterea cadrului programatic și instituțional de accesare a fondurilor europene în România; cunoașterea normelor legislative naționale și europene în domeniul accesării fondurilor europene; evaluarea Ghidului Solicitantului și a criteriilor de eligibilitate; scrierea cererii de finanțare; cunoașterea etapelor realizării unui proiect; cunoașterea regulilor de monitorizare și control; realizarea analizei Cost-Beneficiu conform cerințelor europene; însușirea deprinderilor privind încheierea contractului de finanțare.

Cursul se adresează companiilor care doresc dezvoltare cu propriile forțe prin atragerea de fonduri europene pentru finanțarea proiectelor de perspectivă, respectiv membrilor echipei de proiect care vor obține competențe / abilități specific și oricărei persoane care dorește să învețe să scrie, să acceseze și să implementeze proiecte cu finanțare europeană.

Cursul acoperă tematica necesară pentru scrierea unei cereri de finanțare și implementarea proiectului, indiferent de tipul de proiect sau sursa finanțării. Se va lucra direct pe baza Ghidului Solicitantului.

Cu un puternic caracter practic și aplicativ, cursul dă posibilitatea conceperii unui proiect viabil pornind de la scopul și obiectivele aplicantului.

Traineri cu experiență în domeniu vor oferi consiliere și îndrumare prin proceduri legislative, vor prezenta exemple de bună practică și vor răspunde întrebărilor și problemelor aferente tematicii.

Taxa de participare: 1000 RON. Firmele membre ale CCIAT beneficiază de o reducere de 10%, conform Ghidului de Servicii.

Absolvenții cursului de Manager de Proiect din cadrul CCIA Timiș, beneficiază de o reducere de 20%  prin participarea la cursul de Expert accesare fonduri structurale și de coeziune europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.