Centrul Zonal de Informare în domeniul Standardizării a fost înfiinţat ca urmare a semnării, la data de 14 februarie 2001, a Acordului între Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş şi Asociaţia de Standardizare din România (ASRO).

Scopul Centrului este informarea mediului economic din zona de vest privind standardele de produs europene şi standardele armonizate, precum şi vânzarea acestora.

Avantajele standardizării: creşterea economică; asigurarea competitivităţii; eliminarea barierelor tehnice în calea comerţului din Europa prin intermediul unei metode eficiente de autoreglementare a industriei economice; dezvoltarea de noi pieţe; instrument al autonomiei economiei; transparenţă la cel mai înalt nivel;  proces democratic pentru stabilirea celor mai recente descoperiri; modificarea flexibilă a progresului tehnic şi aplicarea celor mai recente descoperiri; creşterea exporturilor; creşterea calităţii produselor şi serviciilor şi apropierea acestora de latura umană.

Standardul este un document stabilit prin consens şi aprobat de un organism recunoscut, care stabileste, pentru utilizari comune si repetate, reguli, prescripții sau caracteristici pentru activități sau rezultatele lor, în scopul obținerii unui grad optim de ordine într-un context dat. Colecția de standarde române cuprinde peste 28.000 de standarde în vigoare, atât standarde române originale cât și standarde române care adoptă standarde internaționale și europene și acoperă numeroase domenii: management, mediu, servicii, inginerie mecanică, inginerie electrică, construcții, chimie și altele.

Centrul Zonal de Informare în domeniul Standardizării din cadrul CCIAT furnizează: informaţii actualizate despre standardele române şi europene prin exploatarea bazelor de date bibliografice; documentaţii de standarde române (inclusiv standarde europene adoptate ca standarde române), în varianta full-text.

Centrul Zonal de Standardizare funcționează la sediul CCIAT din Pta Victoriei nr 3, et. I, cam. 5. Programul de lucru este de luni până vineri, între orele 8.00 – 16.00.

Articolul precedentÎntreruperi în furnizarea apei în localitățile Balinț, Bodo, Belinț
Articolul următor17 cetățeni din Irak şi Siria depistaţi la Moraviţa

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.