CCIAT organizează noi serii de cursuri în perioada imediat următoare!

Camera de Comerţ din Timiş prin Direcția Formare și Perfecționare Profesională demarează în perioada următoare noi serii de cursuri.

Este vorba despre cursurile:

  • Competente informatice – de INITIERE in domeniul utilizarii calculatorului si a sistemelor de operare.

Cursul este recomandat persoanelor care doresc sa-si dezvolte competentele de utilizare a PC-ului pentru eficientizarea activitatii profesionale si a comunicarii, la locul de munca, acasa sau la scoala.

Structura cursului:

-Cunoasterea conceptelor de baza cu privire la structura si functionarea unui PC;

-Utilizarea functiilor de baza ale unui sistem de operare (Microsoft Windows);

-Utilizarea unei aplicatii de procesare texte (Microsoft Office Word);

-Folosirea foilor de calcul tabelar (Microsoft Office Excel);

-Utilizarea mijloacelor moderne de comunicare (Internet si posta electronica).

Tematica cuprinde subiecte cum ar fi:

-Sistemul de operare Windows  – cautarea si organizarea informatiei, tiparirea si scanarea documentelor, configurarea control panel si a ecranului desktop, instalarea si dezinstalarea programelor;

-Microsoft Word  – operatii de baza in documente;

-Microsoft Excel  – operatii elementare si concepte de baza, gestionarea datelor din foile de calcul, formatarea, copierea informatiilor, formule si functii, diagrame, prelucrari de tip baze de date;

-Internetul – generalitati si definitii, navigare, utilizarea regulilor de comportare in reteaua Internet, servicii de posta electronica.

 Perioada în care se desfășoară este: 25.09-21.10.2017

  • Formator Cod COR 242401

Obiectivul cursului este de a pregati persoane pentru ocupatia de Formator (cod COR 242401), iar obtinerea certificarii da dreptul la practicarea aceastei meserii.

DE CE cursul de   „ FORMATOR ” ?

  1. Pentru ca are la baza metode dinamice, interactive si practice in formarea viitorilor traineri;
  2. Este in concordanta cu noul standard ocupational din 2007 (este acreditat);
  3. „ Incepand cu data de 1 ianuarie 2010, pentru a fi autorizati furnizorii de formare profesionala trebuie sa faca dovada ca realizeaza programele de formare profesionala cu formatori care au pregatirea pedagogica specifica formarii profesionale a adultilor si pregatirea de specialitate corespunzatoare programei de pregatire” ( art. 23, alin. 1 din OG 129/2000

Perioada: 09.10-20.10.2017

  • Specialist in managementul deseurilor in conformitate cu cerintele Legii nr.211/2011 , modificata COD COR: 325713

SCOPUL CURSULUI:  Instruirea persoanei desemnate cu gestionarea deseurilor din cadrul firmei, astfel incat sa se asigure indeplinirea obligatiilor legale in domeniul gestionarii deseurilor.

Adresabilitate curs: Cursul se adreseaza agentilor economici care genereaza deseuri.

In conformitate cu prevederile Legii nr.211/25.11.2011, art. 22, alin.3, detinatorii/producatorii de deseuri persoane juridice, comerciantii, precum si operatorii economici autorizati din punct de vedere al protectiei mediului pentru efectuarea operatiunilor de colectare si transport deseuri “au obligatia sa desemneze o persoana din randul angajatilor proprii care sa urmareasca si sa asigure indeplinirea obligatiilor prevazute de prezenta lege sau sa delege aceasta obligatie unei terte persoane”. Conform alin. 4 “ Persoanele desemnate, prevazute la alin. (3), trebuie sa fie instruite in domeniul gestiunii deseurilor, inclusiv a deseurilor periculoase, ca urmare a absolvirii unor cursuri de specialitate”.

Perioada: 16.10-27.10.2017

Cursurile se desfășoară la Centrul Regional de Afaceri al CCIA Timiș din Bd. Eroilor de la Tisa nr.22.

Cursurile sunt autorizate de Autoritatea Națională pentru Calificări (A.N.C.) iar certificatele obținute la absolvire au recunoaștere națională și sunt emise de Ministerul Muncii și de Ministerul Educației.

Certificatele eliberate la absolvirea cursurilor autorizate de către Autoritatea Națională pentru Calificări, împreună cu suplimentele descriptive în care se menționează competențele dobândite, au regim de acte de studii, fiind recunoscute oficial pe piața muncii din România, conform OG nr. 129/2000. La cerere, certificatele pot dobândi recunoaștere internațională.

Conform Codului Fiscal art. 21, alin 2 lit. H, costul cursurilor  autorizate de Autoritatea Națională pentru Calificări se deduce integral din impozitul pe profit sau venit.

 Facilități – Se acordă:

-10% reducere pentru membrii CCIA Timis, conform Ghidului Serviciilor;

-20 % reducere pentru absolventii cursului de Inspector/referent resurse umane la CCIAT;

-20% reducere pentru cursantii care au urmat 2 cursuri la CCIAT in ultimele 6 luni;

-20% reducere pentru șomeri, in baza adeverintei de somaj.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here