CCIAT: Seminar privind noutățile legislative în domeniul securității la incendii

Un nou seminar privind noutățile legislative în domeniul securității la incendii va avea loc la Timișoara. Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş organizează un nou seminar – dezbatere. De data aceasta este vorba de „Noutăţi  legislative în domeniul securităţii la incendii şi protecţiei civile H.G.R. 571/2016, H.G.R. 862/2016, O.M.A.I. 129/2016”.

Acțiunea va avea loc în data de 22 martie, de la ora 11.30, în Sala Europa a Centrului Regional de Afaceri și este în colaborare cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „BANAT” al Judeţului Timiş, Consiliul Judeţean Timiş şi Primăria Municipiului Timişoara. “Potrivit Hotărârii Consiliului Local Timişoara şi a altor consilii locale din judeţul Timiş, toţi operatorii economici care desfăşoară activităţi comerciale pe raza unităţilor administrativ- teritoriale trebuie să obţină punctul de vedere al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „BANAT” referitor la obligativitatea obţinerii autorizaţiei de securitate la incendii”, au transmis reprezentanții CCIAT.

Temele  dezbătute sunt: G.R. 571/2016 pentru aprobarea categoriilor de construcţii şi amenajări care se supun avizării şi/sau autorizării privind securitarea la incendiu; G.R. 862/2016 pentru aprobarea categoriilor de construcţii la care este obligatorie realizarea adăposturilor de protecţie civila, precum şi a celor la care se amenajează puncte de comanda de protecţie civilă; M.A.I. 129/2016 pentru aprobarea Normelor metodologice privind avizarea şi autorizarea de securitate la incendiu şi protecţie civilă; NP 133-2013 – normativul privind proiectarea, execuţia şi exploatarea sistemelor de alimentare cu apa şi canalizare a localităţilor.

Agenții economici vor putea discuta cu reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „BANAT”, ai Consiliului Judeţean Timiş şi ai Primăriei Municipiului Timişoara, într-o sesiune interactivă de întrebări şi răspunsuri care aduc în atenţie aceste reglementări, precum şi mecanismele şi procedurile legale de obținere a punctelor de vedere mai sus menționate.

Tematicile vor fi susţinute de: col.ing. Lucian-Vasile Mihoc, Inspector Şef , I.S.U. „BANAT” Timiş; Loredana Pălălău, Arhitect Şef, Consiliul Judeţean Timiş și Ilie Cosmin Petrovici, Şef Birou Autorizare Activităţi Comerciale, Primăria Municipiului Timişoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here