CCIAT şi CCIpR au organizat la Timişoara Gala Excelenței Afacerilor Italiene din Județul Timiș!

Camera de Comerț Italiană pentru România și Camera de Comerț din Timiș, sub înaltul patronaj al Ambasadei Italiei în România au organizat seara trecută un eveniment premieră: Gala Antreprenorilor Italieni din Timiș.

Evenimentul a avut loc în contextul în care Italia îşi menține de peste zece ani poziția de principal investitor în România, și se adaugă numeroaselor acțiuni organizate de CCIAT destinate unuia din principalii investitori străini ai Județului Timiș.

A avut loc eveniment în premieră în sistemul cameral. Şi anume, Gala Antreprenorilor Italieni din județul Timiș. Este un eveniment special pentru noi, pentru că ne afăm la prima ediție, și nu numai, dar este un eveniment pe care-l organizăm împreună cu Camera de Comerț Italiană pentru România și sub egida Ambasadei Italiei în București. Suntem mândri de organizarea acestui eveniment, pentru că se vor premia firme cu investiție italiană, din toate domeniile de activitate, care au făcut performanță, excelență în județul Timiș. De asemenea, au fost premiate trenduri, firme cu cea mai mare cifră de afaceri, firme care au făcut ceva în județul Timiș, cu responsabilitate socială și firmele care au cel mai mare număr de angajați. Vorbim de elita mediului Italian de afaceri”, a declarat Florica Chiriţă, directorul CCIAT.

Evoluţia spectaculoasă a capitalului italian în judeţul Timiş, prezența băncilor italiene, a învăţământului pre-universitar şi universitar în limba italiană, a Centrului Cultural Italian și presei de limbă italiană înseamnă recunoaşterea județului Timiș ca loc unde se fac afaceri de succes.

În cadrul Galei au fost premiate 30 de companii italiene care își desfășoară activitatea în Județul Timiș, după o metodologie și criterii stabilite de organizatori pe baza informaţiilor din situaţiile financiare furnizate de Direcția Generală a Finanțelor Publice și de Oficiul Registrului Comerţului Timiș. Vor fi acordate și premii speciale pentru membrii CCIpR și CCIAT, pentru activități și realizări de excepție.

Noi dorim să premiem în cadrul acestui eveniment firmele care sunt de mult timp în județul Timiș. În seara asta au fost premiate în jur de 30 de firme din toate domeniile. A fost premiată cea mai mare firmă română cu capital Italian din județul Timiș, cel mai mare angajator, cel mai mare inovator în ceea ce privește tehnica și IT pe care le-a folosit pentru a crește nivelul de competitivitate a firmei. Este o premieră această gală, pentru că Camera de Comerț Italiană a fost înființată acum un an și jumătate la Timișoara și sperăm să fie începutul unei lungi colaborări cu Camera de Comerț. Acum nu știu dacă mai vin firmele din Italia în Timiș, problema foarte mare este forța de muncă. Firmele italiene au fost primele care au venit în județul Timiș, suntem prezenți din 1992 cu primele firme”, a declarat Vincenzo Moderno, vicepreşedintele CCIpR.

În deschiderea ceremoniei de decernare a premiilor, alături de organizatori şi oficialităţile locale a adresat un mesaj de salut şi E.S. Domnul Marco GIUNGI – Ambasadorul Italiei în România.

Este un fel de celebrare a celor mai buni dintre cei buni, dacă pot să spun așa. Avem o importantă prezență a firmelor italiene în județul Timiș, sunt peste 3.000 de companii din Italia în regiune și în jur de 25.000 de companii în întreaga țară. Este premiată performanța celor mai importante companii”, a declarat ambasadorul Italiei în România, Marco Giungi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here