Ce se întâmplă cu Centura de Sud, după amânarea licitației?

Președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, a semnat astăzi certificatul de urbanism pentru varianta de ocolire Timișoara sud.

Ca urmare a solicitării din partea Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, s-au obținut toate avizele pentru centura Timișoarei, pe ruta Sînmihaiu Român, Giroc, Șag, Moșnița Nouă, Ghiroda, cu o lungime de 25,69 kilometri.

Mă bucur că facem pași importanți pentru construirea centurii de sud a Timișoarei, un proiect important pentru infrastructura orașului, un proiect pe care îl așteptăm de foarte mulți ani. Am văzut zilele trecute că s-a amânat pentru a patra oară licitația, dar sperăm ca acest demers să aibă loc cât mai repede pentru a se începe lucrările efective la centură. Din partea Consiliului Județean Timiș, CNAIR se bucură de tot sprijinul”, a spus Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș.

Viitoarea centură de sud a Timișoarei, al cărei preț estimativ, proiectare și execuție, se ridică la aproximativ 85 de milioane de euro, nu are doar rolul de a fluidiza traficul din oraș, ci și cel intern și internațional care intră în țară prin zona Stamora Moravița, se desfășoară pe DN 59, ajunge în zona Timișoara și se îndreaptă către centrul țării pe DN 6 sau pe sectoarele de autostradă Arad – Timișoara – Lugoj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here