Ce se întâmplă cu programul „Prima Casă”? Ce spune şeful Fondului Naţional de Garantare a Creditelor?

Şeful Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru IMM, Alexandru Petrescu a anunțat la Timişoara programul Prima Casă şi-a îndeplinit obiectivul. Şi anume acela de deblocare a creditării bancare pe sectorul imobiliar. În momentul de faţă existând destul de multe alternative de finanțare din partea băncilor.

Astfel, programul „Prima Casă” va primi de la an la an mai puţini bani. Deocadată însă nu se ştie dacă acesta va dispărea peste câţiva ani sau nu.

„Prima casă e unul dintre programele guvernamentale cele mai de succes derulate în ultimii ani. Dar, în perioada următoare, activitatea Fondului va fi de a recentra preocuparea pe antreprenori. Programul Prima Casă continuă, în acest an are o alocare de 2 miliarde de lei, mai puțin decât cele 3 miliarde din 2016, respectiv 2,5 miliarde în 2017. În următorii ani strategia rămâne la fel. Au fost 240.000 de scrisori de garanție emise, în Timiș sunt 13.000 de garanții emise, în valoare medie de 42.000 de euro. Timișul a avut o valoare medie a garanțiilor mult mai mare decât în alte județe din regiune. În total, regiunea Vest a avut alocări de 740 de milioane de euro, adică 7% din totalul fondurilor alocate”, spune Alexandru Petrescu, directorul Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru IMM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here