Cei mai mari caricaturisti din lume prezenti la Timisoara

Peste 300 de caricaturiști din întreaga lume, din 60 de țări, nume mari ai scenei din România, autorități locale, mitropolitul Banatului, dar și oameni simpli s-au reunit la Timișoara,  la Salonul internațional de caricatură de presă și arte vizuale satirice.

La salonul de sus participă peste 350 de artiști de pe toate continentele, din peste 60 de țări, fiind cel mai mare, după părerea mea, salon de caricatură, pe 1500 de metri pătrați. Eu zic că e foarte important acest salon pentru că nu găsești asemenea lucruri la tot pasul. Noi am adus și cei mai importanți portertiști din lume care vor face gratis timișorenilor portrete. E un lucru extraordinar pentru populația Timișoarei. Au fost opt luni de munca în echipă. Am oameni care au bătături la mâini de cât au înrămat”, a spus maestrul Ștefan Popa Popa’s.

Invitații au vizitat mai întâi Muzeul Popa’s, după care în mansarda Bastionului Theresia acolo unde sunt expuse caricaturile. Printre personalitățile care au participat la deschiderea Salonului se mai numără Gheorghe Zanfir, Dan Puric, Alexandru Arșinel, Ioan Bocșa sau Ivan Patzaichin.

Îi mulțumesc domuului Ștefan Popa Popas pentru ceea ce face și pentru faptul că este un ambasador al județului Timiș și atunci când spun ambasador poate e prea puțin spus. Am avut ocazia să particip alături de domnul Popa’s, la întâlniri, evenimente internaționale și târguri, unde alături de dânsul am reușit să atragem foarte mulți vizitatori și mulți oameni cunosc județul Timiș și Timișoara, datorită maestrului Popa’s”, a declarat președintele CJ Timiș, Călin Dobra.

Avem o șansă noi timișorenii să avem un artist de talia domnului Ștefan Popa Popa’s, concitadin al nostru. Este un  mare artist, defapt un artist genial, acesta este cuvântul potrivit. Are toată prețuirea mea pentru tot ceea ce a făcut și pentru tot  ceea știu că va face și în continuare punându-și în valoare talentul cu totul ieșit din comun. Știu pe câte meleaguri avut șansa să își arate acest talent, știu câte aprecieri a strâns în lume de-a lungul carierei și evident că putem să ne imaginăm câte o să strângă și în continuare. Am înțeles că avem aici exponate de la artiști din peste 60 de țări, este suficient să spunem această cirfă și putem deduce instantaneu că numai un nume mare putea să atragă așa ceva”, a spus în deschidere Nicolae Robu, primarul Timișoarei.

Trăim într-o lume care se degradează, sunt multe semne că lumea noastră pierde ceva esențial, gândire logică. Mai sunt niște tradiții și morale și spirituale, dar oamenii nu mai cred în ele. Oamenii și-au făcut o estetică a urâtului, a deformatului, a întunericului, a haosului. În acestă lume a haosului o oază de spiritualitate ca astăzi la Timișoara nu poate fi făcută numai de un om mare. Timișoara este binecuvântată cu această mare persoanlitate a lumii. Aici încep să se pună bazele iubirii valorilor. Sunt bucuros că sunt aici, am fost și anul trecut și sunt bucuros să întâlnesc personalități fabuloase”, a spus actorul Dorel Vișan.

După deschidere seara a continuat cu o serie de concerte a celor de la Pământ, Subcarpați și Zdob și Zdup, dar și cu un spectacol al celor de la Teatrul Merlin.

Salonul Internațional de Presă și Arte Vizuale Satirice este deschis până duminică în incinta Bastionului Theresia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here