Centru de zi pentru bătrâni de la Giroc, gata până la finalul lunii

Centrul pentru îngrijirea bătrânilor din Giroc va fi gata până la finalul lunii. Proiectul a fost implementat prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, iar valoare lui este de peste un milion și jumătate de lei, din care peste 1,3 milioane de lei sunt nerambursabili.
Proiectul prevede extinderea si modernizarea unei anexe existente pentru amenajarea centrului, precum și crearea unei cantine sociale. Aceasta va funcționa inclusiv ca suport pentru prepararea si distribuirea hranei calde zilnice la domiciliul beneficiarilor și pentru soluții personalizate de regim realizate de personalul de specialitate implicat in proiect. Centrul va oferi inclusiv servicii de îngrijire la domiciliu, precum și servicii medicale de rutină vârstnicilor din comuna timișeană.
Odată cu deschiderea centrului se vor înființa și șase noi locuri de muncă, iar persoanele cu dizabilități vor fi implicate în activități de voluntariat în cadrul acestuia.
Lucrările de construcții la centru au fost finalizate, iar în acest moment sunt în curs de instalare ultimele echipamente și dotări achiziționate. Recepția lucrării urmează să fie realizată până la finalul lunii. Proiectul este implementat de Primăria comunei Giroc, prin Axa de finanțare 8 – Dezvoltarea infrastructurii de sănătate şi sociale“, transmite ADR Vest..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here