Centrul educațional multifuncțional din Giroc, finalizat

Lucrările la centrul educațional multifuncțional din comuna Giroc au fost finalizate. Însă, elevii claselor mai mari de gimnaziu și liceu s-au mutat în centrul educațional multifuncțional pentru derularea orelor de curs, până când se va realiza un nou corp de școală. Autoritățile locale au accesat cel mai mare proiect pe fonduri europene de reabilitare și de extindere a școlii din comuna Giroc.

Acest Centru educațional multifuncțional a fost gândit pentru derularea unor activități social-culturale, dar până reușim să dăm în folosință școala mare cu un proiect pe POR de cinci milioane euro, trebuie să ne descurcăm cu ce avem. Acolo s-au mutat clasele mari de la gimnaziu și liceu. Derularea orelor se face în condiții extraordinare. Are exact ceea ce îi trebuie unei școli moderne. Nu se mai întâmplă acea migrare a elevilor spre Timișoara, mai nou vin elevii din Timișoara aici. Este un lucru foarte bun”, a spus primarul comunei Giroc, Ionel Toma.

Comuna Giroc va avea cea mai modernă școală. Aici, s-a realizat un Centru educațional multifuncțional, în valoare de 5 milioane euro. Scopul proiectului a fost de modernizare a infrastructurii existente și de extindere. Obiectivele proiectului este crearea a 19 săli de clasă, 6 laboratoare și ateliere, dar și a unei săli de sport pe o suprafață de 1.517,25 mp; crearea unei bucătării și a unei săli multifuncționale care, în mod curent, va funcționa ca și sală de mese pentru elevi; crearea unor spații de cazare pentru elevi; crearea unor spații pentru depozitarea materialelor didactice și a unor spații administrative. Funcțiile propuse pentru cele trei clădiri: C2- Săli de clasă și laboratoare; C5- Sală de mese; C6- Spații de cazare pentru elevi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here