Centura de siguranță îți salvează viața și te scapă de amenzi

Polițiștii Serviciului Rutier Timiș au aplicat peste 350 de sancțiuni contravenționale pentru nefolosirea centurii de siguranţă.Totul, în urma unei acțiuni desfășurate săptămâna trecută, pentru salvarea de vieți și reducerea efectelor accidentelor rutiere. Acţiunea „Seatbelt” se înscrie în Calendarul de activităţi al Organizaţiei Poliţiilor Europene (T.I.S.P.O.L.) pentru anul 2017.

În perioada 13-19 martie, Poliția Română a desfășurat, la nivel naţional, acţiunea „Seatbelt”, pentru salvarea de vieți și reducerea efectelor accidentelor rutiere, prin folosirea centurii de siguranţă şi a dispozitivelor de retenţie omologate.

Acțiunea se înscrie în Calendarul de activităţi al Organizaţiei Poliţiilor Europene (T.I.S.P.O.L.) pentru anul 2017 şi s-a desfăşurat simultan pe teritoriul tuturor celor 28 de state membre ale U.E.

Astfel, în perioada mai sus menționată, polițiștii timișeni au aplicat 362 de sancțiuni contravenționale pentru nefolosirea centurii de siguranţă și 36 pentru folosirea telefoanelor mobile fără dispozitiv sau accesorii de tip ”mâini libere”. De asemenea, în urma activităților din teren, polițiștii au constatat 26 de infracţiuni.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here