Cetăţean irakian depistat în timp ce intenţiona să treacă ilegal frontiera spre Serbia

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Jimbolia  au depistat în zona de competenţă un cetăţean din Irak care a încercat să treacă ilegal în Serbia, pe jos, pe la ”frontiera verde”.

În această dimineață, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Jimbolia, judeţul Timiş, au observat o persoană de sex masculin care se deplasa pe jos, pe câmp, spre frontiera cu Serbia.Imediat, poliţiştii de frontieră au procedat la reţinerea persoanei care nu îşi justifica prezenţa în zona de frontieră şi conducerea acesteia la sediul poliţiei de frontieră pentru cercetări. În cadrul verificărilor s-a stabilit că este vorba despre un cetăţean irakian, în vârstă de 26 de ani, solicitant de azil în România, care intenţiona să treacă ilegal frontiera în Serbia.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat,  tânărul urmând a fi preluat de lucrători din cadrul Serviciului pentru Imigrări Timiş, în vederea dispunerii măsurilor legale care se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here