Cetăţean român depistat cu permis de conducere portughez fals la frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Cenad – I.T.P.F. Timişoara au depistat un cetăţean român care a prezentat la controlul de frontieră un permis de conducere portughez fals. În data de 15 iulie, în jurul orei 03.40, la Punctul de Trecere a Frontierei Cenad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, un cetăţean român în vârstă de 46 de ani, domiciliat in Germania, care conducea un autoturism marca Mercedes, înmatriculat în Germania. La solicitarea poliţiştilor de frontieră, pe lângă documentele de identitate, şoferul a prezentat şi permisul de conducere la control, un act ce purta însemnele autorităţilor portugheze.

La controlul specific, lucrătorii noştri au constatat că documentul prezentat nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unui document original, aflat în uz, acesta fiind fals. În urma verificărilor în baza de date, s-a stabilit că persoana în cauză nu a obţinut niciodată un permis legal de conducere. Faţă de cele constatate, persoana în cauză a declarat că a obţinut documentul din Lisabona şi nu avea cunoştinţă despre faptul că acesta ar fi fals.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, fals material în înscrisuri oficiale, complicitate la fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.